Jakob Mjöbring

Har politiken äntligen gått live?

Har det äntligen lossnat? Nu verkar politiken ha vågat ge sig ut på Facebook live. Och jag tror det är ett vinnande vägval. Varför ska politikerna gå genom journalistfiltret när de kan sätta sin egen agenda och ta direktkontakt med väljarna? Jag har i flera år propagerat för att de borde ta tag i taktpinnen och använda sina egna kanaler. För vilket media hakar inte på om t ex statsministern hade börjat hålla ett tal en gång i veckan på sin Facebook-sida? Eller om oppositionen med regelbundenhet började ta upp aktuella ämnen i en egen Allians-panel i sina egna kanaler och den vägen släppa sina nyheter. Möjligheterna är oändliga, ändå envisas de med att släpa sig till Agenda-studion och få dansa efter någon annans pipa. Rätt obegripligt. Men nu kanske det är ändring på det?

annie_livesosse_live

Kanske också läge för de lokala politikerna att våga släppa sargen och kliva in i nutiden? Då kanske vi slipper konstigheter som Nyheter i Västerbotten som svävade runt i en slags obehaglig gråzon mellan poltik och nyheter som ingen riktigt mådde bra av. Kliv ut ur skuggorna och in i live-flödet där vi kan se er, ställa frågor och diskutera – ni kommer garanterat att få massor av både kärlek och tuggmotstånd tillbaka. Men den stora vinsten är förstås den direktkontakt ni nu så enkelt kan etablera med de som ni vill ska rösta på er. Släpp sargen och kom in i matchen.

/ @jmjobring som förstås lyssnar på Algestens smäktande Never Leaving.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.