Sveriges höga dödstal kan inte bortförklaras med befolkningstäthet och invandrare. Norrlandslänen har fler döda per capita än övriga Norden

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten

 ____________________________

 

Följande text är hämtad från en artikel i Expressen idag (10 dec):

”Högre befolkningstäthet och fler invandrare.
Det är Anders Tegnells förklaring till att Sverige har så många fler dödsoffer än övriga Norden under coronapandemin.
Men de svenska Norrlandslänen, med ungefär lika stor andel invandrare som grannländerna – och mycket lägre befolkningstäthet – har tre gånger fler dödsfall per capita än Danmark, sex gånger fler än Finland och sju gånger fler än Norge.”

Den 11 mars skrev jag mitt första blogginlägg om coronapandemin. Det har blivit ca 45 inlägg. Många av dessa har handlat om de höga dödstalen i Sverige jämfört med övriga länder i Norden. Detta har inneburit att jag bland annat har tittat på WHO:s rekommendationer. Dessa gick ut på masstestning, smittspårning och isolering som en grundläggande strategi i kampen mot coronapandemin. WHO:s rekommendationer blev kända och anammade av en lång rad länder, på ett mycket tidigare stadium än i Sverige. Därför har många av mina blogginlägg varit kritiska mot den svenska strategin eftersom den i så hög grad har avvikit mot bland annat övriga nordiska länder.

Det gläder mig att Expressen har synat Anders Tegnells sätt att resonera. Det är väldigt ovärdigt av Tegnell att försöka rättfärdiga Sveriges höga dödstal på det sätt som han gör. Det blir allt tydligare att Sveriges strategi har misslyckats. Dödstalen är ett uttryck för detta.

Jag rekommenderar alla att läsa denna artikel från Expressen:

https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/norrlandska-dodstalen-visar-att-tegnells-teori-inte-stammer/

En kommentar

  1. Jonsson

    Du har rätt, det är ovärdigt av en myndighetsperson. Också. Nu fick vi i alla fall veta hur hans tankar och taktik går – sparka neråt.
    Det har blivit en politisk pandemi. Kritiker får allt passa sig.
    Folkhälsomyndigheten fortsätter att improvisera. (jul – och nyårsresandet, suck!). Och… Tegnell fortsätter med sin obegripliga ”ordsallad”.
    Hur kommer det att låta från FHM, och andra ansvariga i januari, tro…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.