Lundgren vägrar se allvaret i hetskampanjen mot socialtjänsterna – en motkampanj behövs i syfte att försvara lagstiftningen i Sverige

Kriget i Ukraina måste användas till att understryka behovet
av att minska fossila utsläpp – angreppet på Ukraina
får inte leda till att klimatkrisen döljs.

Försvara yttrande- och tryckfriheten
_   _   _

 

Ingress
Detta blogginlägg har jag skrivit med anledning av Andreas Lundgrens angrepp på mig i Umeå kommunfullmäktige igår, måndag den 28/3. Jag sitter ju inte i fullmäktige längre. Därför tvingas jag svara här.
Jag vill också berätta att jag, sedan någon tid tillbaka, har blivit uppmärksammad på diverse häpnadsväckande dokument som har anknytning till Lundgrens sätt att sköta (eller inte sköta) sitt fögderi. Så även om detta inlägg är ett svar på ett angrepp kommer det att följas av fler blogginlägg. Detta i förhoppning om att kunna hjälpa Lundgren att förbättra förhållandena på socialtjänsten. Jag ser Lundgren som en utmaning
Men låt oss återvända till det problem som Arbetarpartiet tog upp på fullmäktige igår.

Del ett
Jag har tidigare skrivit om den lögnaktiga internationella hetskampanj som hävdar att socialtjänsten i Sveriges alla 290 kommuner kidnappar och hjärntvättar barn till muslimska föräldrar. Hetskampanjen, i kombination med lanseringen av partiet Nyans, utgör den första öppna utmaningen av majoritets-Sveriges lagar och värderingar. Utmaningen kommer från islamister kopplade till främst Muslimska brödraskapet, dvs representanter för en minoritet av muslimerna i Sverige.

Hetskampanjen angriper socialtjänsten och LVU (lag med särskilda bestämmelser om vård av unga). Bland annat sprids lögner om att socialtjänsten hjärntvättar barn så att de inte växer upp som muslimer. Det förekommer också påståenden om att barnen utsätts för övergrepp.

 

Del två
Umeå utgör en av fyra orter i Sverige där jag vet att det under våren 2022 har genomförts offentliga manifestationer mot socialtjänsten och LVU. De andra tre orterna är Stockholm, Göteborg och Malmö. Här i Umeå genomfördes en manifestation den 20 februari. En av personerna som bjöd in till manifestationen i Umeå har under lång tid representerat en förening som både hyr lokaler av, och har tagit emot bidrag från, Umeå kommun. Denna förening har tidigare bjudit in talare som hetsat mot homosexuella och även förhärligat martyrdöden – under perioden då vissa lämnade Sverige för att ansluta sig Daesh / Islamiska Staten.

För mig finns det en kontinuitet i dessa anföranden.

De som hetsar mot homosexuella och, direkt eller indirekt, bidrar till att värva krigare åt Islamiska Staten, förkastar genom sitt budskap de mest grundläggande idéer som håller ihop dagens Sverige. Detsamma gäller för hetskampanjen mot socialtjänsten och påståendena om att denna skulle kidnappa och hjärntvätta barn till muslimer.

 

Del tre
En av talarna på manifestationen här i Umeå den 20 februari ropade bland annat följande:
”Socialtjänsten är en terroristgrupp som har lagens stöd”!

Samme talare ropade även hotfulla budskap riktade mot alla socionomer – både de som redan är anställda av socialtjänsten och de som utbildar sig till socionomer. Dessutom påstod talaren att svenskar inte älskar sina barn lika mycket som invandrare! Detta är en medveten provokation riktad inte endast mot socialtjänsten utan mot alla svenskar. Både mot de svenskar som är födda i Sverige och mot de svenskar som är födda utomlands.

Arbetarpartiet accepterar varken att Socialtjänsten kallas för ”terroristgrupp” eller att det riktas hotfulla budskap mot Sveriges alla socionomer. Det som behövs är alltså en motkampanj. Och Arbetarpartiet bedriver en sådan. Alla som vill delta är välkomna.

 

Del fyra
Mot bakgrund av hetskampanjen hade Arbetarpartiets representanter i Umeå kommunfullmäktige skrivit en interpellation med två frågor till Individ- och familjenämndens ordförande Andreas Lundgren (S). Dessa frågor debatterades på fullmäktiges möte igår (mån 28 mars). De frågor som vi hade ställt var följande:

1. Hur agerar Umeå kommun för att bemöta lögnerna om att socialtjänsten kidnappar och hjärntvättar barn till muslimska föräldrar?
2. Hur agerar Umeå kommun för att nå ut till nyanlända föräldrar med information om vilka lagar och bestämmelser som gäller, och inte gäller, i Sverige?

 

Del fem
Motkampanj. I debatten betonade Arbetarpartiets representanter behovet av att bemöta islamisternas (inte muslimernas) internationella kampanj, som syftar till att underminera svensk lagstiftning och splittra det svenska samhället, med en kraftfull motkampanj.

Andreas Lundgrens (S) svar lämnade mycket i övrigt att önska.

a) Svaret uppvisade en alarmerande underskattning av de krafter som är i rörelse. Lundgren sa bland annat att kommunen ”tagit del av information om kampanjen” via media (!) samt via Socialstyrelsen och Myndigheten för psykologiskt försvar. I praktiken visar denna passiva attityd endast en enda sak: Lundgren kan läsa!
b) Lundgren sa också att kommunen upprättat en ”stab” som ska ta fram en ”uppdaterad bild av läget” bland annat genom en ”aktiv mediebevakning”.

Kommentar: Detta vore riktigt komiskt om det inte vore så tragiskt. En aktiv mediebevakning. Till skillnad från vad då? En passiv mediebevakning?

c) Dessutom räknade Lundgren upp en rad verksamheter som kommunen bedrivit under en längre tid och som syftar till att nyanlända ska integreras i det svenska samhället.

Kommentar: Det är naturligtvis bra om Umeå kommun bidrar till att integrera invandrare. Men detta har förbanne mig inget alls med en internationell hatfylld kampanj riktad mot Sveriges alla socialtjänster och socionomer, samt synen på barns rättigheter i det svenska samhället, att göra. Kommunen ska bidra till att nyanlända integreras – under alla förhållanden!

 

Del sex
Det fanns absolut ingenting i Lundgrens svar visade att han förstått vidden, och djupet, av den internationella hetskampanj som pågår. Arbetarpartiets gruppledare Davis Kaza betonade att lögnerna om den svenska socialtjänsten bland annat sprids av TV-kanalen Al-Jazeera. Denna TV-kanal ses dagligen av tiotals miljoner människor såväl i den arabisktalande delen av världen som i exempelvis Europa – däribland Sverige!

Patrik Brännberg (AP) betonade att det är helt avgörande att förstå att det ligger en verklig, reell, motsättning bakom hetskampanjen. I Sverige går barnens behov främst. Barnen har egna rättigheter. Detta även i förhållande till sina föräldrar och övrig släkt. Om barnens rättigheter inte respekteras av familjen är det samhällets skyldigheter att träda in och föra barnens talan. I ett visst skede kan detta leda till att samhället tvingas att använda sig av LVU och omhänderta barn som far illa.

 

Del sju
Denna syn delas långtifrån av alla. I Sverige är exempelvis barnaga förbjuden sedan lång tid till tillbaka. Samtidigt växer cirka 80 procent barnen i världen upp i länder där barnaga är tillåtet. Dessa skilda synsätt är naturligtvis en källa till konflikter. Och dessa kan inte informeras bort. De som driver hetskampanjen riktad mot socialtjänsten i Sverige, bland annat Muslimska brödraskapet, är definitivt informerade om vad som gäller. Det är bland annat just därför som de driver denna kampanj.

Att i detta läge, som Andreas Lundgren, understryka sin passiva hållning är nästan provokativt otillräckligt.

 

Del åtta
När Lundgren, under mötet med Umeå kommunfullmäktige i måndags, inte längre kunde försvara sin position hemföll han åt att angripa mig – som alltså inte längre sitter i fullmäktige och därför inte kan försvara mig på plats – för att jag skrivit bloggar där jag bland annat har släppt fram hård kritik mot hur delar av socialtjänsten i Umeå fungerar. Detta var lågt.

Det som jag har bloggat om handlar huvudsakligen om Lundgrens roll i att, under en längre tid, försöka stoppa en utomstående revisionsbyrå från att granska arbetsmiljön inom den socialtjänst som Lundgren är ytterst ansvarig för. Se mitt svar till Lundgren om detta.

Lundgrens angrepp på mig i Umeå kommunfullmäktige i måndags utgjorde ett försök att slippa diskutera vad han borde göra: nämligen att ta initiativ till en motkampanj som understryker den svenska synen på barnens rättigheter samt samhällets ansvar att tillgodose dessa:
*Även i strid mot barnens egna föräldrar om detta, tragiskt nog, skulle behövas,
*Att det svenska samhället är skyldig att tillgodose barnens rättigheter OAVSETT var barnen, och föräldrarna, är födda.

Andreas Lundgren försöker blanda bort korten genom att angripa mig. Detta visar en alarmerande brist på förståelse för allvaret i, och djupet av, den islamistiska (Muslimska brödraskapet) hetskampanj mot socialtjänsten i hela Sverige. Samt angreppen på den lagstiftning på vilken socialtjänstens agerande bygger.

 

Avrundning
Till sist: lanseringen av Partiet Nyans, som har framträtt i samband med hetskampanjen mot socialtjänsten, kanske kan få Andreas Lundgren att vakna. I Malmö uppges, nyligen, ett tjugotal socialdemokrater ha hoppat av för att ansluta sig till Partiet Nyans. Dessa är inte de enda socialdemokrater som har, eller som kommer att, lämna (S) för Partiet Nyans. Detta parti ställer upp i alla tre val denna höst: riksdagen, regioner och många kommuner. Partiet Nyans uppger själva att de har 200 kandidater i 40 kommuner.

 

6 kommentarer

  1. M.S

    Tack för en klokt inlägg
    Lundgren kritiserar alltså dig Jan är att du vill ha en öppen och demokratisk debatt om de omfattade haveriet inom Umeå socialtjänst samtidigt som Lundgren spelar under bältet att slå på Jan när han inte kan bemöta kritiken!!! Det säger så mycket om Lundgrens agenda och uppsåt. Han sorkar i samma fula lag som cheferna inom socialtjänsten.

  2. Jan Sjöström

    Hej!

    Svagt samt oförsvarligt lågt av Andreas Lundgren att utnyttja
    ett allmänt angrepp på vårt lands demokratiska regelverk i
    syftet ”mörka” Umeå kommuns sociala nämnds brister. Alla
    de brister som jag så långt redovisat samt kommenterat har
    i samtliga delar empirins stöd d v s kritik utfärdad av våra s k
    tillsynsmyndigheter.

    Att inte (låtsas) förstå sakfrågans betydelse är i allt ett första
    linjens försvar som endast visar hur svagt förankrad verklig
    verklighet är i socialdemokratins Umeå. Naturligtvis är syftet
    med kritik via IVO eller JO att den avser krav på en förändring
    och inte får / skall uppfattas som en åsikt, vilken som helst.

    Kritik som lyssnas på upprepas aldrig!

    Andreas med gäng måste förstå att omständigheternas allvar
    tar utgång i en verklighet av existensiell art. Barn är kärnan i
    alla gruppering och förtjänar således regelverkens samlade
    skydd. Ett skydd jag och många med mig kontinuerligt kämpar
    för.

    Att aktivt bortse från eller att avvisa demokratins giltighet via ett
    personligt agerande, är ett klandervärt beteende som saknar
    legitimt stöd. Inte minst om du är beslutsfattande tjänsteperson
    åligger det dig ytterst att tillse alla de regelverk som styr aktuell
    myndighets verksamhet.

    Återigen så måste vi förstå sakernas allvar. Det är naturligtvis
    inte i nytta för någon, och allra minst för de handläggare som
    dagligen har att navigera mellan nytta för barn samt de regler
    en demokratisk förvaltningsordning måste innehålla att dessa
    inte utsätts för påverkan i annat motiv än barnets bästa.

    Med vänlig hälsning / Jan Sjöström

  3. Henke

    Jag är tyvärr inte förvånad. Det har visat sig tydligt att Andreas Lundgren är en tydlig del av problemet med Umeå socialtjänst. Han är medberoende till de destruktiva ledarskap som råder och gör allt för att vinna valet. Han kan inte låta utomstående granska Umeå socialtjänst i detta läge för då skulle de enorma bristerna uppenbaras och Andreas skulle vara ett minne blott.

  4. Håkan

    Socialdemokrater har i stort sett haft makten i hundra år,och en mycket gammal sanning är att makt korrumperar.Och denne man är en typisk produkt av denna makt som man trots att man har tappat hälften av sina väljare sen rekordåren på sextiotalet.Trots att man febrilt har importerat nya från världens alla hörn,så pendlar man ändå mellan en 25 till 30%.Och ändå så klamrar man sig fast vid makten på riksplanet.Säga vad man vill,men makten är skicklig…..Nu senast lyckades man klänga sig kvar genom att lova en politisk vilde från Kurdistan ekonomiskt stöd åt någon obestämd organisation.Hur man nu kunde göra det?Måste inte allt sådant manglas i Riksdagen?Detta var något som media var måttligt intresserade av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.