Ny hälsomotivation



Morn’ morn’!




Efter en tid då jag mer eller mindre släppt tyglarna när det kommer till kosten, så kände jag här om dagen att nu får det vara nog.
För mig funkar det så att ju mer ”skräp” jag äter, desto mer suktar jag efter.
Jag får ett allt starkare, nästan sjukligt behov av att socker och stärkelserik mat, något som jag känner mig mindre och mindre bekväm med ju längre tiden går.
Förutom att jag (som ni som följt mig förmodligen vet vid det här laget) inte kan träna så många dagar i veckan längre och därför i större utsträckning än tidigare måste tänka på vad jag stoppar i mig för att få behålla en vikt jag trivs med, så mår jag även sämre rent fysiskt.
Som jag tidigare skrivit har jag IBS (Irritable bowel syndrome), vilket försämras när jag äter stärkelse.
Jag har också fått sämre hy på slutet, och jag kopplar ihop det med den senaste tidens kostrutiner.
Allt detta bidrar i sin tur till ett sämre psykiskt mående än vad som skulle vara nödvändigt, så jag behöver verkligen komma tillbaka i mina gamla spår.


Det lär dock inte bli helt lätt när man nu börjat vänja sig vid ”det goda livet”, men jag har stark vilja och motivation så jag kunde inte ha gjort detta vid en bättre tidpunkt i alla fall.
Det bästa sättet för att få det att funka, för mig i alla fall, är att äta på regelbundna tider så blodsockret inte börjar svaja. För då kommer lätt de ”syndiga” tankarna upp och jag har många gånger fått använda all den viljestyrka jag besitter för att övertala mig själv om att avstå från den där pizzan.


Denna ekologiska hälsodrink gjord på broccoli och spenat, avokado, apelsinjuice, chaga, gurkmeja (+ lite svartpeppar för att kroppen ska kunna ta upp gurkmejan bättre), ingefära och rå kakao kommer från och med nu åter ingå i mina morgonrutiner.


IMG_20161025_190206

Wish me luck! 🙂



2 kommentarer

  1. Palle

    Viktigt att hitta det som man mår bra av och att få in det i sina vardagliga rutiner.
    Träning har visat sig ha många positiva effekter.
    Heja!

    • johannahsundberg (inläggsförfattare)

      Absolut, man får ju göra vad man kan utifrån de förutsättningar man har. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb