First day in paradise



20161107_111900


Hej hej!


Jag sitter i skrivande stund på ett hotell i mitt älskade Gran Canaria – Playa del Inglés, där jag ska spendera de närmsta två veckorna.
Jag har just käkat brunch ute på balkongen, så himla härligt.
Jag var så trött igår kväll när vi kom fram att jag knappt kunde hålla ögonen öppna, och jag lyckades inte sova så många timmar som jag hade velat i natt så den här dagen kommer bli en väldigt slapp dag med fokus på återhämtning.


Jag har väldigt svårt att sova på flyg, trots att jag flugit mycket i mitt liv sedan jag bara var några år gammal, har jag sakta men säkert utvecklat en flygrädsla de senaste åren.
Jag trodde aldrig att det skulle ske, jag kunde tidigare inte förstå den rädsla min mamma kände under flygresor.
Idag förstår jag precis, för nu är det jag som krampaktigt håller fast i armstöden vid start och landning, och som får hjärtat upp i halsgropen vid varje luftgrop.
Jag vet inte, men jag antar att det kan ha att göra med att mitt kontrollbehov när det gäller mycket ökat, jag har svårt för situationer där jag verkligen har noll kontroll.
Jag hoppas att detta inte ska eskalera ytterligare, för att resa är någonting jag älskar och verkligen inte vill göra avkall på.


Den här resan kunde nog inte ha kommit mer lägligt.
Den senaste tiden har, som jag skrivit tidigare, varit rätt hektisk.
Flytten, alla ”måsten”, saker jag velat göra samt den ständiga kampen med mitt svajande mående har gjort att det helt enkelt blivit för mycket.
Jag har tagit mig för mer än jag egentligen orkat med, vilket resulterat i att jag känner mig extremt slut i hjärnan.
Det har hänt en del roliga saker på slutet, men även roliga saker blir utmattande för mig om jag inte håller det på en lagom nivå, vilket är jättesvårt SPECIELLT när det handlar om roliga saker.
Jag tror det är väldigt bra för mig att vara här borta, oförmögen att boka upp mig på en massa saker.
Jag ska göra mitt bästa för att använda tiden här nere till såväl mental som fysisk återhämtning.
Jag kommer att lägga mycket tid på skrivande av min bok, och det kommer även att bli olika former av träning (de dagar jag känner mig i form för det).
Det känns skönt att få ett break, och kunna fokusera på dessa två grejer i lugn och ro.
Så är jag förhoppningsvis mer redo när jag kommer hem att ta mig an ”måsten” och roliga saker som väntar.




Nu ska jag, lite klyschigt så där, gå ut och fånga dagen! 😀




2 kommentarer

  1. Malin

    Åh jag vet precis hur det känns det där med kontrollbehovet och alla måsten. När jag kom ut ur min depression så var det viktigt med att ha rutiner för att mitt mående skulle hålla sig stabilt. Misstaget jag har lätt för att göra är at jag låter det gå till en överdrift lätt med alla rutiner. Försök att njuta av semestern och ta dagarna som de kommer nu och njut av din semester! ????????

    • johannahsundberg (inläggsförfattare)

      Jag känner så väl igen mig i det där, jag har rutiner som jag håller stenhårt fast vid.
      Att ha grundläggande rutiner är för mig väldigt positivt och en god hjälp i livet, men precis som du skriver – det kan lätt gå till överdrift.
      Tack, jag gör mitt allra bästa! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb