Västerbottensvåfflor med räkor och stenbitsrom
Hej!
Detta har jag velat testa en tid, och idag vart det tillfälle.
Våfflorna blev jättegoda, och enormt mättande!
Jag åt 2 1/2 och är verkligen proppmätt. 1 1/2 – 2 stycken hade räckt så här i efterhand. 😉
Recept som ger 5-6 st våfflor:
6 ägg
200 g riven ost (Jag tog 100 g mozzarella och 100 g västerbottensost)
1/2 dl vispgrädde
2 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50 g smält smör
En gnutta salt
Garnering
Några burkar crème fraiche (jag brukar fördela en burk (250 g) på två våfflor för jag vill ha rejält med crème fraiche)
300 g skalade räkor
1 burk stenbitsrom
1/2 rödlök
Färsk dill
Gör så här
*Vispa äggen i ett par minuter, gärna med elvisp
*Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om ordentligt och låt stå en liten stund
*Hetta upp våffeljärnet och lägg i en klick smör
*Häll i lite smet i våffeljärnet och vänta tills våfflan har fått fin färg
*Låt våfflorna svalna något
*Finhacka löken
*Dekorera våfflorna med lök, crème fraiche, räkor, stenbitsrom och en dillkvist
Njuuut!