Enkel blåbärspaj – LCHF

P1160014


Hej!




Idag kom två goda vänner, som bor i Finland, på besök.
Jag hade inte träffat dem sedan i somras, så det var verkligen superkul att ses!
Efter stor beslutsångest och velande fram och tillbaka om vad jag skulle bjuda på, bestämde jag mig för att slänga ihop en smulpaj med blåbär.
Så god den vart! Och riktigt mättande, så en mindre portion räckte gott och väl.


Recept på 4-5 portioner:


225 g blåbär
100 g smör
12 msk mandelmjöl
6 msk pofiber
12 msk riven kokos (ska man egentligen ha, jag hade inte det hemma så jag körde utan. Vilket funkade det också, degen blev dock degigare än vanlig smuldeg)
2 msk stevia
6 krm vaniljpulver
6 krm kanel
6 krm kardemumma


Gör så här


Sätt ugnen på 175 grader.
Om bären varit frysta, tina dem gärna lite grann.
Om de varit frysta är det även bra att blanda med lite kokosmjöl då de annars kan avge vätska vilket resulterar i att pajen blir rinnig.
Om önskas, söta bären med 1 tsk stevia.
Fördela bären i botten på en ugnsform.
Blanda resterande ingredienser till en smuldeg och smula ovanpå bären.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.




Enjoy!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb