6 goda alternativ till pasta

Vad kan man äta om man vill ha pasta, men undvika vete och gluten?
Det börjar finnas en uppsjö av alternativ, och jag har plöjt mig fram i djungeln en hel del den senaste tiden, i jakt på fungerande substitut.

Nedan har jag radat upp och betygsatt sex glutenfria alternativ som jag testat och som jag tycker åtminstone håller måttet.

 

       Rårispasta  tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458

biori-fusilli-brown-rice-pasta-250g

Förmodligen så nära man kan komma vanlig pasta. En klar favorit!

       

  Spaghetti på råris tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458

0-112616

 

Om man vill ha den goda rispastan i spaghettiform.

       

      Bovetepasta tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458

bovetepasta-torteglioni-eko-500g-biori

Lite gummiaktiga i konsistensen med en kraftig smak som är svår att beskiva.

 

         Linspasta tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458

0-115492

Lite grynigare än vanlig pasta, med bra smak av linser.

 

Spaghetti på svarta bönor tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458

Nicks_Black_Bean_Spaghetti_200g-960px

Den får mig direkt att tänka på nudlar, och skulle nog passa bra som substitut till det i en soppa.

 

      Sjögräsnudlartumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458tumme-upp-ner_610x458d

nudlar_resultat

En alldeles nyfunnen favorit. De kan ätas råa och är då krispiga, jag personligen föredrar att värma upp dem i någon sås.
När de värms upp blir de mjuka och påminner väldigt mycket om glasnudlar.
Precis som glasnudlar är de ju rätt smaklösa, men blir supergoda om man slänger i dem i en sås eller marinad.




Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb