Snällt mot kroppen…men inte alltid mot plånboken20180201_130138


Att leva fullkomligt hälsosamt kostar, tyvärr.
Ska man köpa det allra nyttigaste och allting ekologiskt, så drar månadskostnaden lätt iväg till en nivå som för många inte är möjlig eller hållbar.
Att göra hälsosamma väl BEHÖVER ju dock inte alls vara lika med oekonomiskt, det går såklart att äta både nyttigt och billigt.
Genom att exempelvis, som så ofta brukar rekommenderas, välja råvaror efter säsong.
Samt att hålla utkik efter specialerbjudanden i papperstidningen eller på matvarubutikers hemsidor, och att handla med Ica eller Coop-kort är heller ingen dum idé.
Matsmart.se (som säljer rabatterade matvaror, vissa kraftigt rabatterade) med kort datum kan också vara värd ett besök emellanåt, jag har aldrig beställt därifrån själv, men jag har fått uppfattningen om att det verkar vara ganska populärt.

Jag ska erkänna att jag inte alltid fullt ut lyckas följa rådet att handla efter säsong.
Jag försöker bli bättre på det, och i det stora hela ser jag en positiv förändring från några år tillbaka.
Det finns dock ett antal saker som jag gärna vill ha hemma i den mån jag kan, som inte tillhör det allra billigaste slaget.

Jag handlar en del av det jag äter från nätet, till exempel torra produkter så som havremjöl och kokosmjöl, olika typer av alternativ pasta samt kosttillskott.
Då jämför jag priser mellan olika webbutiker, söker efter rabattkoder och använder Refunder.
Det sista är en riktigt bra uppfinning, något jag rekommenderar om man precis som jag handlar en hel del på nätet.
För den som inte känner till Refunder, så innebär det att man genom att registrera sig där får återbäring på sitt köp, när man handlar från en butik som är ansluten till dem. Vilket många, framförallt många av de största butikerna är.
Olika butiker ger olika hög % på köpesumman i återbäring, och när man kommit upp i 100 kr kan man med några klick överföra pengarna till sitt bankkonto.
Helt klart värt tycker jag, om man ändå använder Internet som ett sätt att handla.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.