Ris, havre och rågfrallor med morot



PSFix_20190915_215752


Dessa frallor bakas med jämna mellanrum hemma hos mig, och det är väl i princip det enda bröd jag äter för tillfället.
Så gott, resten av familjen gillar dem också! 🙂
Inte helt glutenfritt som det mesta annat jag bakar, men i och med att det innehåller råg och inte vete samt att mängden råg är så pass liten, så fungerar det bra för min känsliga IBS-mage.


Efter några bakomgångar då jag lagt till någon grej för varje gång, så blev receptet följande:


12 stycken


Ingredienser:

50 gram jäst
1/2 dl olivolja
4 dl fingervarmt vatten
6 dl rismjöl
2 dl havremjöl
2 dl fullkornsrågmjöl
2 tsk salt
3 tsk sötströ
3 tsk brödkrydda
1-2 rivna morötter, det gör brödet extra saftigt
1 ägg till pensling


Gör så här:

Blanda olja och vatten i en skål, smula i jästen
Häll i mjöl, salt och brödkrydda och blanda till en deg
Låt jäsa i minimum 15 minuter
Dela degen i 12 bitar och rulla dem till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Sätt ugnen på 250 grader och låt bullarna jäsa under bakduk tills ugnen blivit varm
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter (jag brukar ta ut dem vid 8 då jag tycker de blir saftigare då, men det är ju en smaksak.)




Enjoy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.