Glutenfri och sockerfri kladdkaka






Här kommer, dagen till ära (kladdkakans dag), ett recept på en kladdkaka som jag gjorde igår.
Lite i senaste laget för att ni ska hinna baka den innan dagen är slut men, jag brukar inte bry mig speciellt mycket om de flesta sådana dagar, så jag har ofta noll koll på när de är.


Ingredienser:


2 ägg
150 g smör
1 dl sötströ
1/2 dl sukrin gold
1 msk fibersirap gold (kan uteslutas men jag tycker att det blir gott)
1 dl kakao
2 dl glutenfritt mjöl (exempelvis rekommenderar rismjöl eller durramjöl alternativt mandelmjöl om man vill ha lchf)
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt


Gör så här:


*Smält smöret och låt det svalna något.
*Blanda ägg, sötströ, sukrin gold, mjöl, vaniljpulver och salt i en bunke.
*Tillsätt smöret och blanda allting väl.
*Häll smeten i en smord form, som är ungefär 22 cm i diameter.
Grädda på 175 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter-15.
OBS! Hur länge man ska grädda kan variera lite från ugn till ugn samt hur man vill ha kakan.
Jag vill ha den rejält kladdig inuti, hellre för rinnande än för torr liksom, så jag går inte över 10 minuter.
*Låt gärna kakan svalna och ställ sedan in den i kylen några timmar innan servering.


Hoppas att ni gillar den!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb