Julklappstips till den som har allt






Trots att jag tycker coronasituationen är riktigt tuff och det känns jobbigt att den här julen inte blir som vanligt, så kan jag mellan tunga tankar också känna stor tacksamhet.
Jag har möjlighet ge Alexander en fin jul, med julklappar, och vi kommer att äta oss mer än mätta på julmat.
Fler än vad i alla fall jag trodde, i Sveriges, har inte den möjligheten.
På grund av corona och den ekonomiska katastrof många drabbats av i och med det, så är det ännu fler än vanligt som inte kan ge sina barn julklappar.

Giving People är en organisation som hjälper familjer som lever i ekonomisk utsatthet, något som såklart kan kännas extra betungande runt en tid som jul.
På Giving Peoples hemsida kan man bland annat ge bort en matkasse eller en julklapp till en behövande familj, och man får då ett gåvobevis som man kan ge i julklapp till den som hsr allt. Eller till vem som helst som skulle bli glad över att få göra skillnad. 🙂
Man kan även anmäla sig som givare, vilket innebär att man ger bort mat, kläder eller annat nödvändigt.
Man blir kontaktad när det dyker upp en familj i ens bostadsområde som behöver hjälp, och varorna överlämnas då personligen eller så kan man skicka med post, vilket så här i coronatider kan kännas som ett alternativ att föredra.

Jag önskar att alla barn fick ha lika magiska jular som jag hade när jag var barn, och jag blir så ledsen när jag tänker på att det finns barn som inte kommer att få en enda julklapp.

Något litet kan verkligen göra så mycket för någon annan familj!
Har man inte möjlighet att hjälpa ekonomiskt så kan fräscha, begagnade kläder och/eller leksaker vara guld värt.
Att hjälpa dessa familjer i jul kommer självklart inte att ta bort de ekonomiska problemen, men det kommer åtminstone att göra någon annans jul lite bättre.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb