Chokladfudge och kolafudge med mandel – utan tillsatt socker
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Båda de här två är så goda men ack så mastiga!
Det räcker ofta med några bitar för att jag ska känna mig nöjd.
Det är ju bra, då räcker de längre än knäcken och ischokladen. 😉
Chokladfudge
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
1 dl sukrin gold
1 dl fibersirap gold
1/2 dl kakao
50 g smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Gör så här:
*Blanda grädde, sukrin gold och fibersirap och låt koka upp.
Rör om då och då.
*Sänk värmen och låt det fortsätta koka tills smeten är 120°C.
Smeten ska bubbla upp och bli lite tjockare i konsistensen samt få lite färg.
Enklast är att använda termometer.
*Ta kastrullen från plattan och rör ner smör, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör kraftigt tills smöret har smält.
*Häll smeten i en smord eller bakplåtsbeklädd form.
Ju mindre form, desto högre blir fudgen.
Så det beror ju på hur man vill ha dem.
*Förvara kallt så stelnar de fortare.
*När smeten har stelnat, ta fram formen och skär upp bitar.
Kolafudge med mandel:
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
1 dl sukrin gold
1 dl fibersirap gold
50 g smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl hackad mandel
Gör så här:
*Blanda grädde, sukrin gold och fibersirap och låt koka upp.
Rör om då och då.
*Sänk värmen och låt det fortsätta koka tills smeten är 120°C.
Smeten ska bubbla upp och bli lite tjockare i konsistensen samt få lite färg.
Enklast är att använda termometer.
*Ta kastrullen från plattan och rör ner smör, vaniljsocker, salt och mandel.
Rör kraftigt tills smöret har smält.
*Häll smeten i en smord eller bakplåtsbeklädd form.
Ju mindre form, desto högre blir fudgen.
Så det beror ju på hur man vill ha dem.
*Förvara kallt så stelnar de fortare.
*När smeten har stelnat, ta fram formen och skär upp bitar.
Hoppas att ni får en fortsatt fin tredje advent OCH lucia!