Smörkola utan tillsatt socker

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.





Hej!


Jag trodde att det var färdigbakat för denna jul, men tydligen inte.
Jag har varit så slapp med kosthållningen (läs: det har eskalerat totalt) nu i juletider och ätit så mycket socker och vitt mjöl vilket skapar ett enooormt sötsug hos mig, så ikväll var jag i vanlig ordning sugen på något gott.
Det kändes som att varför inte någonting utan socker nu efter den senaste veckans frossande i lussebullar och chokladpraliner?
Den här kolan gick hem hos min gottegris till sambo och jag är säker på att min son kommer gilla den också när han får smaka en bit imorgon. 😀


Ingredienser:


2 dl vispgrädde
75 g smör
1,5 dl fibersirap gold
2 dl sukrin gold
1 tsk vaniljpulver
En gnutta flingsalt


Gör så här:


*Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och häll sedan i resten av ingredienserna.
*Koka upp och låt smeten koka på medelvärme (den ska inte stormkoka och inte sjuda) i ca 15-30 minuter.
En termometer gör detta mycket enklare!
Man kan även göra kulprovet för att kolla om det är klart.
Då droppar man en klick smet i ett glas med kallt vatten.
Om kolan stelnar och det går att forma den till en liten kula med fingrarna så är den klar.
Mjuk kola: 124-125°C
Hårdare kola: 140-145°C

*Strö eventuellt lite flingsalt i smeten innan du häller upp den i en bakplåtsbeklädd form (ca 20×30 cm).
Låt stelna i kylen och ta sedan ut den och skär kolan i bitar.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb