Glutenfria crackers med knaperstekt bacon, smörstekta champinjoner och avokado






Det här… Oh my God vilken kombination!
När jag var barn brukade min mamma göra rostade mackor med bacon, stekt svamp och avokado. Det var så jäkla gott!
Jag funderade på vad man skulle kunna ha istället för brödet, om man som jag vill skippa gluten och vetemjöl.
Så jag ändrade lite i receptet som jag brukar gå efter när jag gör pizzabotten, och det blev en succé!
Det här passar bra som förrätt eller plockmat, och receptet ger en plåt.


Ingredienser:


3 paket bacon
2 mogna avokado
500 g färska champinjoner
4 dl glutenfritt mjöl (jag använde 2 dl rismjöl och 2 dl hirsmjöl)
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 citron eller citronkoncentrat
Smör till stekning
En vitlöksklyfta
En gnutta svartpeppar


Gör så här – crackers:


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vatten, olivolja, fiberhusk och salt i en bunke.
Tillsätt mjölet och arbeta till en deg.
Klä en plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen över hela plåten.
Man kan med fördel använda kavel också.
Skär botten i så stora delar som önskas.
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.


Gör så här – pålägg:


Tillaga baconen i ugnen tills de är knapriga eller stek i stekpanna.
Skölj och skiva champinjonerna och stek i rikligt med smör och pressa gärna i en vitlöksklyfta samt en gnutta svartpeppar.
Skär avokadon i längder.
Jag brukar bre lite smör på crackersen innan jag lägger på fyllningen.
Pressa lite citron eller citronkoncentrat på – det blir pricken över i:et på detta delikata snack!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb