Lindbergs och Ågrens attack mot ekonomidirektören saknade grund

Umeå kommun utnyttjade möjligheten att begära uppskov ett par veckor med sitt svar angående den avskedade ekonomidirektören Susanne Aidanpääs stämning av kommunen. Detta gjorde ju lägligt nog att den kontroversiella affären, som socialdemokratiska och moderata kommunalråden Hans Lindberg och Anders Ågren varit högst aktiva i, kunde skjutas fram till efter valet.

Vad händer? Jo, kommunens jurister konstaterar att det saknades saklig grund att säga upp Aidanpää och kommunen köper sig nu fria från ansvar genom en uppgörelse med Aidanpää motsvarande 1,2 miljoner.

Det är synd. En rättsprocess hade gjort oss Umebor klokare kring vad som försiggått bakom kulisserna. Dessutom hade en rättsprocess lett till en rejäl genomlysning kring politikers inblandning i vilka tjänstemän som ska vara kvar och befordras och vilka som ska slängas ut.

Det vi vet är att kommunens jurister dragit slutsatsen att avskedet som följts av att Lindberg och Ågren karaktärsmördat Aidanpää i media saknade saklig grund.

Det räcker för slutsatsen att Lindberg och Ågren bör lämna sina uppdrag. Såhär agerar inte ansvarsfulla politiska ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.