Utbildning och karriär

5 anledningar till att välja distansutbildning!

Säg att ditt drömjobb är inom en helt annan sektoreller kräver en annan typ av kunskaper än vad ditt nuvarande jobb fodrar, då kan en vidareutbildande kurs alltid ta dig dit. Om du iställetär ute efter en löneförhöjning eller befordran så visar du med vidareutbildning att du är engagerad och angelägenom ditt jobb och vill komma längre. Oavsett är distansutbildning ett utmärkt sätt att ta dig vidare, här är 5 anledningar till varför.

1. Frihet

ID-10046751

Bildkälla: Freedigitalphotos.Net

En av de största fördelarna med distansutbildning är friheten. Det är upp till dig hur du väljer att lägga upp dina studier. Du kan välja att studera regelbundet och i en jämn takt under hela kursen eller maximera din inlärning och avsluta kursen så snabbt som möjligt.  Så länge du uppnår kursmålen såär det upp till dig att välja vilket upplägg som passar dig bäst. 

2. Kombinera jobb och studier

ID-10097402

Bildkälla: Freedigitalphotos.Net

Distansutbildning har inga föreläsningar eller seminarier som du behöver närvara på. Andra kurserhar ofta obligatoriska moment dagtid då du behöver befinna dig på jobbet. Flexibiliteteni distansutbildningen underlättar vardagen för dig om du under en period har extra mycket på jobbet och inte hinner med studierna.

3. Mindre press 

8226850016_659ae0d792_z Bildkälla: Shawn Van Daele Via Flickr

Undersökningar har visat att en stor anledning till att vuxna inte tar steget till att anmäla sig till kurser är press. De ärräddaför att göra bort sig inför sina kurskamrater eller oroligaför att det ska ta längretidför dem att lära sig. Med distansutbildning slipper du jämföra dig med andra vilket kan minska pressen.

4. Inga förutbestämda deadlines och egetansvar

ID-100211582

Bildkälla: Freedigitalphotos.Net

Med hemmastudier lär du dig i din egen takt och lämnar in uppgifter och görprovnär du självär redo. Är det mycket som händer på andra håll i ditt liv så behöver du inte känna dig stressad över uppkommande prov eller inlämningar utan kan planera dina studier utifrån den tid du har. 

5. Individuellt anpassat    

ID-100178746

Bildkälla: Freedigitalphotos.Net

I en traditionell kurs följer alla samma schema. Det är ingetkonstigt med det, men det är lätt att individen försvinner. Det kommer att finnas områden som du tycker är enkla och där det går för långsamtmedan du behöver kämpa lite hårdare i andra områden. Om studerar på endistansutbildning kan du lägga din kraft och energi där du behöver den som bäst.           

Sammanfattning

Vidareutbildning är och kommer alltid vara viktigt för att hålla sig i framkant och avancera på jobbet eller om man vill byta spår i arbetslivet. Distansutbildning låter dig fortsätta arbeta under studietiden samtidigt som du kan behålla din nuvarande livsstil.

En kommentar

  1. Kent Wallén

    Det är mycket bra att distansutbildning lyfts fram som utbildningsform. Det kan i en annan aspekt till och med vara en avgörande fråga för en kommuns möjlighet att utvecklas. Distansutbildning öppnar möjligheter till utbildning för de grupper som av olika anledning inte har möjlighet att ta sig till ett lärosäte. Dock är det viktigt att påpeka att distansutbildningar kan se väldigt olika ut och vissa utbildningar har obligatoriska träffar på lärosätet eller på ett lärcentrum. Många utbildningar är helt webb-baserade och då stämmer fördelarna som nämns i blogginlägget. Läs noga förutsättningarna och ta därefter chansen att höja din kompetens. Finns det ett lärcentrum i din kommun kan du vända dig dit för att få hjälp att hitta en lämplig utbildning.
    Kent Wallén
    Ordförande i Nitus (Nätverket för kommunala lärcentra)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.