Katarina Hampusson

Ishallens ludna innehåll

I helgen arrangerar  Björkstakatten Internationell kattutställning.  Jag ska ta med barnen och titta på missarna, hälsa på gamla kamrater och domarkollegor. Det känns rätt häftigt att veta att jag var en av dom som var med och aktivt verkade för starten av Björkstakatten 1985. Då hade katter inte någon nämnvärd status  som sällskapsdjur och raskatter var närmast ett exotiskt inslag i sällskapsdjurs-faunan. Idag känner väldigt många till någon av alla de raser som finns.

En kuriosa; under ett par år åkte vi runt som en ambullerande kattcirkus. Vi informerade om och visade katter på alla möjliga och omöjliga ställen. Festsalen i Vännäs Medborgarhus var ett ställe och miss-minner jag mig inte så var det ett rätt stort reportage om det i VK.

En annan resa gick med Ångloksföreningen, just det – "kattutställning" i tågkupéerna medan tåget tuffade fram på rälsen. Har för mig att det också figurerade i lokala VK.

Just nu har jag ingen raskattsuppfödning men en katt finns på gården. En kastrerad huskatt som mest huserar i stallet och i omgivningarna runt gården. Sissel är en makalös jägare och hon fyller verkligen sin funktion som nytto- och sällskapsdjur i vårt hushåll.

Så, klättra upp ur bingen på lördag och/eller söndag, vässa klorna och fräs iväg till kattuställningen. 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.