Katarina Hampusson

Vem bestämmer och hur?

Vem som styr och hur. Härskaren. Alltid ett lika hett och viktigt ämne inte minst nu när valtider stundar. Nu om någonsin kan man ana härskarteknikerna. Det finns otaliga artiklar på nätet men jag har valt att länka till fackförbundet Unionens nättidning Kollega  där en artikel från 2008-03-12 av  Elaine Bergqvist, retorikkonsult och författare till boken Härskarteknik, finns publicerad. Från länken kan ni hitta vidare att läsa mer om hur man kan agera i härskar-situationer.

 

Det är intressant, riktigt intressant. Jag kommer tillbaka i ämnet. Tar gärna emot tips om länkar eller litteratur i ämnet,  och naturligtvis kommentarer.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Victoria Kreuger

    Vi hade henne som föreläsare i Vännäs i höstas och hon är toppen. Håller helt med…det är himla intressant då man lärt sig genomskåda härskarteknikerna så ser man någonting helt annat (och kanske inte alltid det man vill se)

  2. Stina Jansson

    Bra att du tar upp det här. Härskartekniker stöter man på i många olika sammanhang och ibland är de så väl kamouflerade att det tar ett tag innan man genomskådar dem. Alltid lika obehagligt dock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.