Katarina Hampusson

Ungdomar på M:s hemsida

Moderaterna var inte tydligare eller mer lättnavigerade på sin hemsida än Folkpartiet. Det verkar som att information som (be)rör den yngre generationen vävts in i partiernas presentationer av politiken inom de olika områdena. Centerpartiets viljeyttring  har hittills varit tydligast och lättast att navigera igen på hemsidan.

Under rubriken:”Uppdrag: Få ungdomar i arbete”;
Det viktigaste målet för regeringen har varit att få fler i arbete och färre utanför arbetsmarknaden. Regeringen har utfört en rad åtgärder för att uppnå målet. Ungdomar har varit och är en viktig målgrupp för detta arbete, säger arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin.

Utdrag från sidan: ”Enklare regler för företagare”
En framåtsyftande politik för företagande
Vissa företag vågar inte expandera trots att viljan finns. Andra väljer att flytta hela eller delar av produktionen utomlands, med förlust av svenska jobb som följd. Dessutom utgörs alltför få företagare av kvinnor och invandrare. En framåtsyftande politik för företagande och entreprenörskap måste ta itu med dessa problem.
Vidare finns det ett stort behov av att förändra attityderna kring företagande och uppmärksamma den betydelsefulla roll som företag och entreprenörer spelar. För att bland annat öka unga människors kunskap om företagande har regeringen därför satsat på en entreprenörskapsutbildning inom högskolan för perioden 2009 – 2011.

Moderaterna vill:
Verka för att det ska vara attraktivt att vara företagare genom satsningar på bland annat en entreprenörskapsutbildning inom högskolan.
Minska företagens administrationskostnader med 25 procent till 2010.
Prioritera och intensifiera arbetet med regelförenkling och underlätta för företagare att få service, råd och stöd hos offentliga aktörer och myndigheter.
Samordna statistikinsamlande myndigheter och organisationers arbete.
 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.