Katarina Hampusson

Ska det byggas mera?

Det har varit Kommunfullmäktige. Rapporter däifrån säger att Kommunalrådet och ledande Centerpartist var kritisk till Barn- och Utbildningsnämndens kommande förslag (ligger nu hos KS Au) om nybyggnationer av föreskoleavdelningar. 

Det mer frapperande i sammanhanget var besked att enligt kommunens lokalgrupp (informell sådan ???) finns få tomma lokaler. Med bas av det uttalandet ska det bli spännande att se vilka verksamheter som då kommer att disponera ytorna bl.a. i Vännäsby skola och på det s.k.  Stamhemmanet?

Fortfarande saknas en total översyn över hur och till vad kommunens lokaler används och ska användas. Om detta var genomarbetat  ordentligt  kanske kommunen inte skulle komma behöva bygga nytt? 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. johan Söderling

    det vore nog bra om du försöker vara med och själv lyssna till debatten. Det blir en del konstigheter i ditt resonemang som blir svårt att reda ut.
    Men ett kort försök : vi har i ks au fått ett bra underlag för bou:s behov långsiktigt av förskolelokaler, kf har tagit beslut om nybyggnation av två nya avdelningar, en på Ögonstenen och en i Tväråbäck. Bou har dock större behov än så och där finns det en samsyn om att i större utsräckning utnyttja befintliga lokaler i större utsräckning. Förslag finns men inga beslut är ännu tagna. De kommer att diskuteras nu kommande tisdag i ks au.

  2. Katarina Hampusson

    Johan, jag skulle gärna börja gå på KF men de sammanfaller oftast med min arbetstid. Jag blir lite frågande till din kommentar. Jag skriver om framtidsbehovet, inte beslutet som fattas. Och jag har noterat att både du och C kritiskt granskat BoU kommande förslag; ny paviljong vid Bjällran, permanent avd vid Torpet och en flexibel avd vid V-by skola(öppnas och stängs vid behov). Om både du som S-kommunalråd och C gjort denna notering tar jag det som en signal att samsynen finns i frågan. Hoppas att ni får en bra diskussion i KS Au.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.