Katarina Hampusson

Doppa stortån

Att bygga rätt nära stranden är inte längre en omöjlighet. Det kanske inte är aktuellt med en sjöveranda, men ändå väldigt nära vatten.

Här i  Vännäs kommun läggs grundbulten för att peka ut de strandremsor som kan komma att bli aktuella för utveckling. Det är dags för alla som bor i byarna som ligger nära sjöar eller vid älvarna att tänka till.

Vilka områden nära strandremsa är bra att ha för utveckling av vår landsbygd? Camping, fritidshus, permanentboende eller något annat?

Har du en idé eller tanke, för eller emot den hör typen av utveckling, ta då kontakt med din byaförening/byålderman  och lämna din synpunkt. Mycket snart kommer byaföreningarna/byåldermännen att bli uppringda av Landsbygdsrådet och kallade till möte för att resonera om detta.

 

LIS – Landsbygdsutveckling i strandnära läge.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Mycket bra. Det här har flera av oss puffat för. Vännäs har två älvar och många sjöar. Det finns områden både att bebygga och beskydda.

  2. Katarina Hampusson

    Svar till Jan Nilsson (2010-05-13 00:12)
    Hej Jan,
    det här är ett jättespännande utvecklingsarbete för vår kommun. Vi har mycket att bevara för att behålla vår fina gröna granna miljö men också mycket som går att utveckla och göra något av. Jag hoppas att landsbygdsborna kliver fram på kommande möte och säger sitt. Det skulle bli en ännu större utmaning om det fanns fler idéer att stångas med än de som finns idag för att till slut utkristallisera 5-6 utvecklingsområden nära vatten.
    För även om man missar tillfället & det ev kommer att gå att göra justeringar och tillägg i planen är det en handläggningstid på mellan ca 3 mån – 1 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.