Katarina Hampusson

Frusen vana

För ungefär tre månader sedan sa vår microvågsugn upp sig. Vi satt oss ner och funderade på om vi skulle investera i en ny. I samband med det resonemanget inventerade vad vi använt micron till och kom fram till att vi mestadels tinade frusen mat i den.

Istället för att investera i en ny beslöt vi att vi skulle klara oss utan. Det som krävts av oss är att vara lite mer strukturerade och bestämma måltiderna i så god tid att vi hinner ta fram det som är fruset och ska tinas.

Jag tycker inte det är speciellt länge sedan micron knappt fanns i hushållen. Jag minns t.ex. när Ö:a Ersboda var nybyggt på början av 1990-talet och en attraktion var att det fanns microvågsugnar i alla lägenheter.

När man tänker tillbaka är det förundrande hur mycket som förändrats på relativt kort tid. Jag läste Stina Janssons blogg  "Ett inlägg om kärnkraften"  och fick jag ytterligare en tankeställare. Målet att sänka energiförbrukningen har inte förverkligats och inte minst hushållen har ökat sin energiförbrukning. Undrar hur mycket det skulle påverka den totala energiförbrukningen om varje hushåll avstod minst en apparat ?

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Låter bra att tina på det ”gamla vanliga sättet” istället för med micro, och om du tinar det frysta i kylskåpet minskar du din energiförbrukning ännu mer eftersom kylskåpet får lite assistans.
    Bra tankar, precis så här skulle fler behöva resonera oftare!

  2. Katarina Hampusson

    Svar till Stina Jansson (2010-05-28 20:31)
    Det borde lanseras mer av de här enkla knepen för att minska energiförbrukningen.
    Kanske information som Centerpartiet kan presentera?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.