Katarina Hampusson

Bred förankring

Tisdag 1 juni kl. 19.00 i Slöjdarnas Hus.

Nu kör det igång på allvar Landsbygdsutveckling i Strandnära läge (LIS) i Vännäs kommun.


Landsbygdsrådet (paraplyorganisation för kommunens byar) inbjuder samtliga byföreningar, markägare och andra intresserade.

Vi ska resonera om vilka 5-6 områden att utveckla kring våra sjöar och älvar som vi vill föreslå kommunen att prioritera för boende, fritidshus och näringsverksamhet.

 

Visst ses vi?

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Margareta Vigren

    Bra, Katarina att du påminner om denna träff! Det är viktigt att byarna vaknar till och tänker efter hur man kan vara med och utveckla sin del av kommunen. Den nya strandskyddslagen medger lättnader i att bygga strandnära om man förberett sig och förankrat det i ÖP = översiktsplanen. Det kan vara något företag som vill etablera sig vid vatten, eller förtätning av en by eller fritidshusområde. Det ska vara utveckling! Var kreativa!
    Kom till träffen du som har idéer, du som har mark eller du som har PENGAR!som det går att förverkliga idéerna med! Vi vill ju att Vännäs kommun ska växa! Eller hur?

  2. Katarina Hampusson

    Svar till Margareta Vigren (2010-05-30 22:27)
    Tack!
    Jag tror att de flesta vill att Vännäs kommun ska växa och utvecklas utan att förlora sin gröna granna profil. Nu har har vi chansen att påverka det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.