Katarina Hampusson

Bra möte

Jag ska erkänna att jag fruktade för att Landsbygdsrådet skulle få hålla styrelsesammanträde istället för att få ägna kvällen åt utvecklingsfrågor. Vid sköna Vindelälven i Slöjdarnas Hus slöt tiotalet personer upp. Representanter för byarna och markägare.

En riktigt givande kväll när vi orienterade oss på kartor och undersökte möjligheter för Vännäs strandnära byar. Flera av de förslag som presenterats i arbetsmaterialet om Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) har utvecklats och fördjupats. Landsbygdsrådet fick en hel del att ta med sig till  kommande möten.

Samtalet var tydligt och många viktiga synpunkter framfördes. Diskussionerna halkade ibland ner i diket och kom att handla om byautveckling , inte enbart ur perspektivet att ta tillvara de nya standskyddsbestämmelserna. I dessa sidospår lyftes flera goda förslag som i sig helt plötsligt lämnade öppet för att vi behöver ett möte till bara för att resonera och nå samförstånd i de frågorna också. Det uttrycktes också en önskan om att fler markägare skulle funnits på plats, det är trots allt de som utgör kärntruppen för byautvecklingen.

Efter kvällens möte känner jag mig upplivad och glad. Jag anar en spännande framtid för Vännäs gröna granna landsbygd.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.