Katarina Hampusson

Gottigott gott

Ikväll inviger Pengsjö skola sitt EKO-nära skolkök. Via den berömda skvallercentralen har jag nåtts av ryktet att detta ska ha uppmärksammats från regeringshåll. Ryktet påstår att Jordbruksminister Eskil Erlandsson (Centerpartiet) sänt sina Lyckönskningar.

Vännäs landsbygd på rikskartan! Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Det är en härligt med människor som har inställning att se möjligheterna i närheten.

Kommunalrådet Johan Söderling (Socialdemokraterna), själv bybo och med bakgrund bl.a. i  ideelt arbete i Landsbygdsrådet, sätter potatisen och säkrar höstens meny . 

Mina varmaste lyckönskningar till Pengsjö skola!

Eftersom sjukdom finns i huset är vi  hemma och firar Pengsjö. Vi har passat på att prova Rabarber med krossade drömmar som finns i Centerpartiets nya kokbok "På bordet idag, recept för ett levande matland".

Supergott!!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Sofia

    Hej Katarina. Ryktet var sant. sant var också att det tog ett tag för vår kock att koppla vem Eskil Erlandsson var 🙂 Jag är i alla fall väldigt glad att det var åttio personer som letat sig ut till Pengsjö. Det var unga och gamla, bybor, Vännäsbor och en och annan Ume och Bjurholmsbo. Det var bofasta och sommarstugeägare, skolbarn med familj och förskolebarn med familj. Kort sagt haade vi lyckats bra med spridningen av informationen om att invigningen skulle ske i kväll. Ett stort tack till alla er som kom och gjorde kvällen minnesvärd.

  2. Margareta Vigren

    Håller med Sofia! ALLA var där: både unga och gamla; både bybor och utbyssar. Som en av ledamöterna (ersättare) i den styrelse som beviljat EU-bidrag för detta projekt så var det extra intressant att vara med på invigningen. Jag tycker att det finns så många idéer, mycket kraft och energi i byarna.
    Det finns många tankeord som bekräftar det: ”Gräv där du står” ”Ta saken i egna händer” och det har man verkligen gjort i Pengsjö! Lycka till med projektet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.