Katarina Hampusson

Kalaspeng

Öronen "blöder" efter 12 st 6-åringars lek. Vi har ikväll haft korv & bröd kalas med mittenbarnets tidigare förskolekompisar som gäster. Nu väntar en ny tid i skolans hägn och eftersom sonen firat födelsedag så blev det ett fint tillfälle att ännu en gång få ses och leka.

Med flera barn i huset och ökat antal inbjudningar till kalas börjar presentköpandet bli ekonomiskt kännbart. Jag antar att det är rätt lika i andra hushåll. Man bör dessutom, för att citera en mamma "ha svart bälte i present-shopping".  I vår familj (och fler med oss har jag märkt) har vi inte den färdigheten och därför har det börjat sprida sig att om man vill ge en present så går det bra att ge max 30 kronor i pengar.  Ett förslag till benämning för denna present har myntats; KALASPENG.

Kalaspengen  faller i god jord hos barnen,  det blir MYCKET pengar för dom och man kan spara! Sonen i detta fallet har en moped i sikte, 9 år bort, nåja det är väl det som kallas framförhållning…

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Det låter inte så dumt det där med kalaspeng, det vore nog något att försöka införa i barnens kompisgäng också.

    ”Svart bälte i presentshopping” – ha ha det var riktigt träffande! Precis det känner jag att jag skulle behöva ha idag efter jobbet när det ska shoppas presenter. Dottern är bjuden på kalas både lördag och söndag!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.