Katarina Hampusson

Novus

I Expressen.se

 Saxat:

Novus tar avstånd från sin egen undersökning

Opinionsinstitutet Novus tar nu avstånd från Novus egna siffror efter att Expressen i dag publicerat en väljarundersökning som företaget gjort på uppdrag av de rödgröna.
Undersökningen visar på en rödgrön succé och används internt för att sporra medarbetarna – men mätningen ger inte en sann bild, hävdar nu opinionsinstitutet.
– Vår uppfattning är att siffrorna inte avspeglar den aktuella väljaropinionen, säger Arne Modig på Novus till Expressen.se.

… 

Det framstår för läsaren som att ni ger olika resultat till olika uppdragsgivare i en och samma fråga: vad ska man rösta på?– För en inte så van läsare kan det framstå som att det handlar om samma sak. En opinionsbarometer är en sak, och andra analysundersökningar som görs för internt bruk för olika uppdragsgivare är en annan sak.
Vad fick då de rödgröna reda på i undersökningen?– De interna undersökningarna gör vi för olika uppdragsgivare som har olika funderingar och tankar och det kan vi inte kommentera publikt eftersom vi gör dem för att de ska få interna beslutsunderlag.
Vilken av mätningarna stämmer med avseende på opinionen?– Om du vill ha svar på väljaropinionen så kom det i tisdags i TV4 Nyheterna i den väljarbarometer som presenterades där. Det är vår bästa bild.
Stämmer inte det som de rödgröna får?
– Vår uppfattning är att siffrorna inte avspeglar den aktuella väljaropinionen.
Vad visar de då?– Det har jag ingen kommentar till. Jag vill bara säga att det här visar inte den aktuella väljaropinionen.
Varför säljer ni undersökningar som inte visar opinionsläget?– Vi gör undersökningar som har ett stort och djupt innehåll som man kan tolka givet uppdraget. Vi kommenterar inte våra undersökningar, det här är inte en väljarbarometer"

Här ärNovus väljarbarometer   som hänvisas till i Expressen.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.