Katarina Hampusson

Små jobbproducenter

Rödgrön seger vore katastrof för oss småföretagare.

Jeanette Bohman (ägare och kock på Skivarps Gästgivaregård i Skåne, butiken Choklad & annan Mad.  EU-ambassadör för kvinnors företagande "Släpp in framtiden" Föreläser med fokus på Företagsvardag) har skrivit en artikel i slutspurten av valet.
Utdrag:

"Med en rödgrön regering efter söndagens val tar man bort samtliga incitament för en småföretagare att satsa på tillväxt. Det finns ingenting i den politiken som tilltalar småföretagarens vardag och ekonomi. Vi kommer att se ett Sverige där tillväxten avstannar fullkomligt, inga småföretag vågar anställa eller kommer att ha råd att anställa – det blir enklare och billigare att avstanna tillväxten och göra jobbet själv. Vem ska då skapa jobben och tillföra skattemedel till offentliga sektorn och välfärden som vi alla vill ha?

Att lova människor rätt till heltidsjobb är en allvarlig lögn som enbart skapar färre som jobbar längre och fler som inte jobbar alls. Att bedriva kampanjer om 6-timmarsdag med bibehållen lön skapar inte heller fler jobb, snarare färre då ett sånt förslag skulle knäcka vilket företag som helst med 33% ökade lönekostnader, för att inte tala om hur rektorn på skolan får problem med att få ihop schema och budget. Med en sådan politik säger det rödgröna blocket nej till framtiden vilket gör att valet går förlorat.

Alliansen har haft 4 år på sig att reda upp en lång tid av socialdemokratiskt styre, 4 år i politiken är en kort tid. Under den långa tiden av socialdemokratiskt styre har regler och kontroller lagts på företagen undan för undan och är numera oerhört tungt att axla. Det tar det lång tid att reparera det dåliga småföretagsklimat som skapats under socialdemokratiska regeringar."

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.