Katarina Hampusson

XXX

Har personvals-X på valsedeln någon betydelse?

Pajalas kommunalråd Bengt Niska (S)  fick en solklar dominans via personvalskryssen i landstinget. Trots detta valde Social-demokraterna att  inte lyfta fram honom som kandidat i landstingsstyrelsen.

De senaste dagarna följt historien i Norrländska Socialdemokraten (NSD). Onekligen en historia i makt och förmodligen ser vi inte hela bilden. Det jag ändå funderar på är det här med X:en. Om de inte har en betydelse, om partierna inte har respekt för väljaruttrycken, varför ska vi då kunna X:a en person?

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Monica

    Blir man förvånad? Nej inte det minsta. Sossarna i Norrbotten är totalt maktfullkomliga, gör precis som man vill och manövrerar så att man får ”rätt man på rätt plats”. Och detta köper Norrbottningarna, år efter år, val efter val. Efter något litet valnederlag så stärker man sina positioner igen i nästa val. Fullständigt obegripligt.

  2. Katarina Hampusson

    Svar till Monica (2010-11-01 22:06)
    Hej Monica,
    det värsta med all form av maktfullkomlighet, både i en demokrati och en diktatur, är att det alltid finns försvar och förklaringar till handlingarna och rättfärdigande av det som skett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.