Katarina Hampusson

Ung rebell?

 

Igår hann jag höra sista 40 minuterna av kommunfullmäktige- sammanträdet. Det som slog mig var hur välartat och diplomatiskt tillrättalagt allt är i vuxenvärlden. Min brorson har nyligen börjat blanda sig i politiska frågor. Ungdomsförbunden är inte alltid så nyanserade i sina uttryck som moderpartiet men det ligger i sakens natur. Ungdomar ska provocera, ifrågasätta, sitta på barrikaderna och utmana vuxenvärlden. Tiden hinner slipa hörnen och för en del hinner livet dessutom nyansera frågeställningarna så att den ursprungliga partisympatin tappar sin glans och nya vägar söks. Det är ett friskhetstecken och en fullt naturlig utveckling.

Sittande på min stol på KF kom jag att undra hur många av ledamöterna som levt ut sin ungdom och varit lite kontroversiella, och vad som format dom till dagens ”välartade” politiker?

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Nog tror jag att många är rebeller fortfarande, iaf i tanken.

    Jag tror att man måste vara lite mer ”slät” i dessa sammanhang för att få någon slags ”respekt” för sina tankar och idéer.

    Men jag håller med dig om att det var tamt igår. Kanske lite väl många med ”premiär nerver” ? 🙂

  2. Katarina Hampusson

    Svar till Andreas Jansson (2010-11-30 21:45)
    Forever young! 😉
    Naturligtvis så har ”premiären” sin betydelese och man ska visa respekt för det uppdrag man fått förtroende för. Men det var viktiga frågor som bara ”gled förbi”. Om den öppna demokratiska samlingen KF ska ha sitt fulla värde för medborgarna så tror jag att frågorna måste lyfts och diskuteras i detta forum, inte bara i KS och KS AU. Det kan bli så att det upplevs att den folkvalda samligen (KF) förpassas till att bara fastställa beslut. Beslut som jag tror det finns risk att många inte förstår hela innebörden av just pga att man missar det grundläggande resonemanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.