Katarina Hampusson

1+1=konsekvens

Har gått och grunnat ett par dagar. Funderingen kom upp i samband med reportagen om barnomsorgen i Skellefteå. Förvaltningschefen i Skellefteå kommun konstaterade i TV-nyheterna att barngrupperna ökat och att barnens närvaro på förskolan ökat i andel timmar.

I Vännäs är barnomsorgsbehovet också stort. Om meningen är att alla ska jobba och att alla ska ha rätt till heltid (deltid en möjlighet), är då inte ytterligare ökat behov av barnomsorg en konsekvens?


Kanske är det Barnomsorgspengen som är en del av lösningen på problematiken?

Det skulle verkligen vara till nytta för Vännäs kommun om Barnomsorgspengen kom i bruk. Kommunen skulle kunna spara flera miljoner kronor i investeringskostnader på ny-byggnationer och dessutom ge den som startar Barnomsorgsverksamhet en möjlighet till självförsörjning eftersom ersättningen är densamma som bruttoersättningen på den kommunala förskolan. Detta är en helt annan möjlighet än vårdnadsbidraget som i jämförelse ger en struntsumma i ersättning. Söker man ytterligare förtjänster är Barnomsorgspengen en möjlighet till jobb för de som i dag går den 3-åriga gymnasieutbildningen Barn- och Fritid i Vännäs

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.