Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

Misson; Nattapetsering!

Inatt har Umeå stad Centeravdelning satt upp förta laddningen av valaffischer. Alliansens gröna röst! Utsläppen bort. Bilen Kvar. Finns nu längs umeås trafikådror, E4an och E12, ÖK och på Mariehem samt längs några viktiga cykelstråk i centrum!

Tyvärr kan jag konstatera att, fast affischeringen inte pågått i mer än någon dag så har redan de två partierna som var ute förta natten drabbats av vandalisering. Både Socialdemokraterna och Moderaterna drabbats med några välta tavlor. Jag och Pernilla Djärv reste ett par av de välta tavlorna. Vandaliseringen är tack och lov inte alls lika grov som den som gjorts i Skellefteå och vi får hoppas att det inte går så långt heller.

Men jag undrar, vem välter och förstör andras valmaterial? Väljer de att vandalisera istället för att ta debatten? Är det av bristande respekt för demokrati och andra människors värderinga?

Jag hoppas att vi som representerar de seriösa och etablerade partierna tillsammans stävja vandaliseringen, jag hoppas att vi kan hjälpa varandra att resa de välta tavlorna. Även om valrörelsen blir tuff och hård måste vi kunna respektera varandra och hjälpas åt med onödigt arbete som suger kraft och must ur humör, så alla får fokusera på valrörelsen!

/Johan

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.