Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

Entreprenörsskap och politiska strömningar – ett samband?

Igår skrev min förbundsstyrelsekollega och vänn Hanna Wagenius en orehört bra debattartikel i expressen, med anledning av sin rapport från Funäsfjällen till Falkenberg, där hon slår hål på myter som att landsbygden är röd, att landsbygden är tärande.

Framförallt slår Hanna fast att den gamla divisen som startade den röda flyttlasspolitiken "Landsbygden tär medan staden bär. Den högsta drömmen för många som bor på landet är bidrag och utlokalisering av statliga myndigheter. Bilden är tarvlig, men tyvärr vanlig bland många storstadsbor."

Hanna slår också fast att det ser ut att finnas en tydlig koppling mellan hur de politiska strömningarna och entreprenörsskapet på en ort ser ut. Hon lyfter exempel som Funäsdalen, Trångsviken och Falkenberg. Hon tar även upp Bjurholm i sitt exempel!

Men det exempel som lyser klarast är nog Trångsviken där Wagenius skriver"I Trångsviken, 60 mil från Stockholm, ligger det internationella företaget Trangia. I bygden har man 80 företag på 700 invånare, och ett eget, lokalt investmentbolag – helt enkelt för att byborna bestämde sig för att skapa framgång.

Jag ska kolla om det går att länka upp rapporten

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.