Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

En superdag som avslutades i Vännäsby!

Idag har jag haft en bra dag. Först en nämndsmöte med Gymnasienämnden och en mycket intressant nämnnd där de ideologiska skiljelinjerna mellan blocken var extremt tydlig i frågan om etableringar av fristående skolor. Tyvärr säger den röda majoriteten säger per automatik nej till konkurrens, säger nej till valfrihet och nej till mångfald för Umeås unga.

Den snart 20 år gamla friskolereformen har varit framgångsrik. Trots det sviker nu Umeås röda majoritet återigen både elever och föräldrar. Bland elever, föräldrar och lärare är friskolorna en succé. Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet står inte upp för grundtanken med reformen: att skolan blir bättre om elever och föräldrar får bestämma, i stället för politiker och skolbyråkrater. Men varför presterar ofta de kommunala skolorna sämre? Kommunala skolor borde lära sig av konkurrensen, inte skyddas från friskolorna. De skolor som inte håller måttet borde stängas, oberoende av om de är kommunala eller fristående.

 

Ikväll har jag sedan varit i Vännäsby och gästat Centerpartiet i Vännäs Framtidsverkstad som Stina Jansson ansvarar för. Det var den andra träffen. På den första kollade vi i backspegeln och analyserade varför valet gått som det gick. Idag var målet inställt på något helt annat, nämligen 2014. Kretsen lade upp en plan dels för arbetet att arbeta fram en grön, varm och modern politik för Vännäs kommun, och en plan för kampanj de två första veckorna i maj.

 

Jag tackar för en bra dag med mina allianskollegor i Gymnasienämnde  och ett stort tack till Centerpartiet i Vännäs med Stina Jansson, Tommy Bingebo, Margareta Vigren och alla andra Centerpartister i Vännäs!

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Stina Jansson

    Tack själv, det var ett riktigt trevligt och konstruktivt möte! Härligt med så mycket kreativitet och handlingskraft samlat på ett och samma ställe, och så Maggans fika… Yummie!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.