Valfrihet för äldre – inget för (s) i Robertsfors

Socialdemokraterna i Robertsfors kommun har nu beslutat att inte förlänga avtalet med hemtjänstföretaget Vårdsolen i Bygdeå. Drömmen de unga entusiastiska kvinnorna, tillika ägarna av Vårdsolen, velat utveckla har raserats med ett klubbslag. Brukare och anhörigas förtvivlan om att behålla de hemtjänstinsatser de varit så nöjda med har inte fått något som helst gehör när de ideologiska skygglapparna satts på.

Med ena handen säger sig (s) vilja stödja projektidéer för att öka andelen tjänsteföretag i kommunen. Med den andra handen så beslutar man att sparka undan fötterna för befintliga tjänsteföretag inom välfärdsområdet.

Det värsta är att S-ledningen över huvud taget inte tagit hänsyn till alla de brukare som är nöjda med Vårdsolen och som nu är ledsna och oroade över sin framtid. Det viktigaste verkar vara ideologin och pappersexercisen och att kvalité på omsorgen saknar betydelse.

Trots alla protester från brukare och anhöriga har S-majoriteten valt att inte lyssna. Det är tydligt att det här handlar om politik när den är som allra sämst. Kommunledningen med S i spetsen har motarbetat Vårdsolen från dag ett och det är tragiskt hur lättvindigt man nu sågar de två unga kvinnornas ambitioner vid fotknölarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.