Livesändningar från Metropolitan i New York ?!

Av , , Bli först att kommentera 36

Vi kommer att få en digitaliserad biograf i Robertsfors. Även om det varit ”klart” sedan tidigare så var det först i går som kommunfullmäktige formellt tog beslut i frågan kring kommunens medfinansiering.

Förutom att se film kommer det som sagt att vara möjligt att se livesändningar från Kulturmetropoler runt om i världen. Robertsfors är en kulturkommun och med detta får våra kommunbor ännu mer möjligheter att berikas inom film, opera, teater, musik, dans m.m.

Jag är väldigt glad över att vår motion,  kring Digital Bio i Robertsfors,  att den har beretts skyndsamt av kommunens tjänstemän samt att Centrumhusföreningen hela tiden varit så engagerad för att få detta till stånd.

Vi har ett Centrumhus som vi har anledning att vara stolta över och med detta så kommer det också att bli ett mer levande kulturhus för alla åldrar.

Bredband i världsklass

Av , , Bli först att kommentera 43

Det är alltid bra att röra på sig, det som även kallas att motionera. Inom kommunpolitiken motionerar vi på ett annat sätt och ibland lyckas vi faktiskt få gehör för vårt motionerande. Hela kommunfullmäktige ställde sig bakom den bredbandsstrategi som tagits fram och som gäller åren 2015 – 2020. Denna strategi anger att Robertsfors kommun ska ha bredband i världsklass och att kommunen satsar 2 miljoner kr per år under en 5-årsperiod (2014 – 2018).

När vår motion om behovet av en bredbandsstrategi, samt att avsätta pengar under en femårsperiod, behandlades i kommunstyrelsen i aug 2013 så ville den politiska majoriteten endast avsätta pengar för åren 2014 och 2015.

När fullmäktige hösten 2014 beslutade om investeringsbudget och plan för åren 2015 – 2017 så ansåg jag att 2 miljoner kr skulle avsättas även för år 2016. Detta yrkande fick dock inte gehör i fullmäktige.

Nu förefaller det som att den politiska majoriteten insett att satsningar på bredband är viktigt för kommunens utveckling. Den målsättning som anges i strategin är att senast år 2020 ska 95 % av kommunens invånare och företag ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s, samt att 20 % ska ha tillgång till mer än 100Mbit/s.