Ambulans – Var God Vänta

I söndagskväll visade det sig att vi fortfarande inte har någon ambulans stationerad i Robertsfors under helgerna. Trots fagra löften om att den skulle vara tillbaka för ett halvår sedan så händer inget och enligt personalen som arbetade så blir det ingen ambulans i Robertsfors under helgerna. För de äldre i vår kommun som tidigare uttryckt den otrygghet de känner med frånvaro av ambulans så är det djupt beklagligt.

Det som däremot gjorde mig glad var den vård och det bemötande som min far fick vid Universitetssjukhuset i Umeå. Det djupaste intrycket var den sociala kompetens och skicklighet som både den utlandsfödde läkaren och den utlandsfödda sjuksköterskan uppvisade. Det kändes tryggt för mig att lämna kvar min pappa för natten i deras vård och jag såg även att det kändes tryggt för honom. Går allt enligt planerna så får han dessutom komma tillbaka hem i dag.

För några dagar sedan pratade jag med en av våra enhetschefer i äldreomsorgen. Hon berättade att det var flera med utländsk bakgrund som arbetade på äldreboendet och att de var så fantastiskt duktiga, ambitiösa och spred sådan glädje runt sig.

Låt inte Sverigedemokraternas invandrarfientliga politik få fotfäste utan hjälp till och sprid budskapet att Sverige berikas av människor som kommer från andra länder och tillsammans bygger vi ett ännu bättre samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.