Centern dör i september

Enligt uppgifter står nu 23 av 27 av centerpartiets distrikt bakom Annie Lööf till ny partiordförande. Det är ett tecken på hur centerns folkrörelse är på väg att totalt utplånas av nyliberalismen som växt fram genom ungdomsförbundet CUF.

Nyliberala Lööf har sedan 2009 b la förespråkat NATO–medlemsskap, sälja ut SVT, UR och SR, samt avskaffa LAS(lagen om anställningsskydd). Lööfs åsikter ligger klart till höger om Moderaterna, i paritet med Moderata ungdomsförbundet(MUF).

Socialdemokraterna har anklagats för att bedriva kampanj mot Centerpartiet. Jag kan meddela att jag överhuvudtaget aldrig hört av något sådant inom (s) och ingen kampanj har bedrivits. Däremot har funnits berättigad kritik att Maud Olofsson drivit partiet till höger om Moderaterna. Detta har förnekats av centerpartisterna under hela föregående mandatperiod.

Nu väljer med största sannolikhet (c) att gå ännu mer högerut under Lööfs ledning. Annie Lööfs track record talar för sig själv. Med Lööf som ledare kan inte ens de mest lojala centerpartister hävda att man är ett mittenparti. Svenskt näringslivs arbete med att omvandla centerpartiet har varit framgångsrikt och nu har man skapat ett lydparti med stor kampanjkassa.

Svensk politik går in i fortsatt blockpolitik och det gamla folkrörelsepartiet centern begravs definitivt nu på stämman i september.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se