RIP Centerpartiet 1913-2011

En enig valberedning föreslår Annie Lööf till ordförande för Centerpartiet. Jag har i tidigare inlägg skrivit om Lööfs nyliberala agenda och folkrörelsecenterns undergång. Du kan läsa blogginläggen här, här , här och här.

Nu har motkandidaten Anna-Karin Hatt accepterat att inordna sig som 2:e vice ordförande och därmed är valet avgjort redan innan stämman.

Därmed är det gamla Centerpartiet definitivt begravet. Under Lööf tar partiet ytterligare ett steg högerut och ingen kommer med någon som helst trovärdighet mena att detta parti ligger i mitten av svensk politik. Svenskt näringsliv har jobbat intensivt mot centerns ungdomsförbund(CUF) och skapat en marknadsliberal trojansk häst som nu tagit över världens rikaste parti att använda som knähund till Moderaterna.

Jag uppmanar alla besvikna centerpartister att nu ta steget över till Socialdemokraterna som är det enda trovärdiga alternativ som finns kvar för glesbygden. Du kan inte bygga en trovärdig politik för landsbygden på Lööfs nyliberala principer där marknaden ska sköta allt. Centerpartiet försökte det tidigare med Maud och det gick käpprätt åt helvete. Det är inte för inte som Maud Olofsson gick under beämningen "pratministern".

För socialdemokraterna innebär Centerns högerkantning att blockpolitiken cementeras än mer. Den politiska mitten är helt utraderad, möjligen kan de socialliberala krafterna inom Folkpartiet försöka ifrågasätta Björklunds batongpolitik men det är föga troligt.

Till de som vill bryta blockpolitiken och slå ut Sverigedemokraterna som politisk kraft återstår att rösta fram en stark socialdemokratisk kraft. Det är också bålverket mot den nyliberalism som nu svept bort Centerpartiet och gjort många goda centerpartister politiskt hemlösa.

Vila i frid folkrörelsecentern.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se