Nej Larsson jag har rätt

Mattias Larsson(c) avfärdar mitt tidigare inlägg om Centerpartiets kris. Man kan naturligtvis utåt låtsas som att det är positivt med en livlig debatt men vad är det då man diskuterar? Jo förslag som slopad arvsrätt, slopad skolplikt och andra förslag utan någon som helst verklighetsförankring. Det är naturligtvis ett svaghetstecken att Centerpartiets förfall nått så långt att den interna idédebatten handlar om man ska driva rent vansinniga förslag eller ej.

Olof Johansson, fd partiledare talar nu ut om krisen i centerpartiet. Olof Johansson är öppen med att detta handlar om en infiltration från den Nyliberala tankesmedjan Timbro. Det är en fullständigt korrekt analys. Ett av Sveriges etablerade partier och ett av få folkrörelsepartier har tagits över av ett nyliberalt frälse som ser marknaden som lösningen på alla problem. Det är därför Federley och Lööf talar om minskad stat, det är därför Lööf vill avskaffa public service och det är därför lösningen på Caremaskandalen för Centerpartiets partiledare alltid blir fler vårdföretag som jagar vinst och mer av grundtrygghet än en omfördelande generell välfärdpolitik.

Jag har tidigare skrivit många gånger om partiets totala högervridning bland annat här, här och här. Allt fler inom Centerpartiet talar nu öppet om den nyliberalism som Annie Lööf, Fredrik Federley och CUF mfl är tydliga förespråkare för.

Det är bra att Centerpartiets folkrörelse äntligen har vaknat. Jag önskar Mattias Larsson och alla andra centerpartister lycka till att ta tillbaka sitt parti.

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Gunnar Viklund

  ja vad ska man säga Jag tror att C har inre lyckats KOMMA UT I MASSMEDIA.Därför är jag fullständigt övertygad att det som har hänt nu inom C är ett massmediaspel dåliga nyheter är också en nyhet. Spelet att Annie L ORDF. FICK AVBRYTA SIN SEMESTER. SYND OM HENNE! VI SYNS
  KOM ihåg vad som hände med SD ”Dåliga nyheter är också nyheter”

  Gunnar Viklund (s)

 2. Observatör

  Är det inte bättre att Centerpartiet får fortsätta sitt totala förfall och att väljarna därigenom förhoppningsvis förpassar Centern till historieböckerna?

  Då kan vi dessutom låta kompetenta politiker som Mattias Larsson komma över till den rätta sidan där han slipper försvara sin partiledares idiotiska förslag.

  Välkommen över till ett tryggt parti Mattias, ett parti som aldrig kommer driva frågor som månggifte och slopad arvsrätt för barn!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se