Röst på SD är en röst på alliansen

Opinionsundersökningarna duggar tätt just nu. Sverigedemokraterna(SD) ligger genomgående över sitt valresultat. Det finns ett missnöje med regeringen och det har till viss del kanaliserats via Sverigedemokraterna som i SIFO:s mätning ligger på 9.1%.

Det är bara det att en röst på SD är en röst på fortsatt styre med alliansregeringen. Det beror på att SD i de flesta fall röstar med regeringen i riksdagens voteringar. Redan idag regerar alliansregeringen i minoritet så detta faktum är inget nytt. Hade situationen varit omvänd med en socialdemokratisk regering i minoritet så hade den fällts för länge sedan av läget i riksdagen. Det beror på att Sverigedemokraterna ställer sig bakom stora delar av den borgerliga politiken, ja man kallar sig till och med konservativa numera.

Så även om regeringen Reinfelt i valet 2014 skulle göra ett dåligt valresultat så kommer man garanterat kunna regera vidare och räkna med indirekt stöd av SD.

Vill man verkligen visa sitt missnöje med den förda politiken i Sverige så återstår att rösta på Socialdemokraterna. Vi kommer fortsätta stå upp för människors rätt till arbete och välfärd. Vi kommer inte acceptera det haveri i arbetsmarknadspolitiken som regeringen fortsätter försvara.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se