Moderaterna måste be om ursäkt

Det finns få saker som gör mig så förbannad som när politiken mot bättre vetande tar beslut som skadar människor. Övergången till utförsäkringarna som alliansregeringen införde 2007 är en sådan sak. Det mest liberala systemet för arbetskraftsinvandring i hela OECD är ett annat.

Systemet med fri arbetskraftsinvandring har lett till misär och slaveri. Ja du läste rätt, människor har levt som slavar. Det är ingen åsikt utan det är fakta. Skyldig till det är Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och även Miljöpartiet som drev igenom detta system mot bättre vetande. De är ansvariga för 10 år av dumpade arbetsvillkor, hänsynslös utnyttjande av fattiga människor och förstörda liv. Barn har fått växa upp i fattigdom med föräldrar som fått vara livegna till arbetsgivarna för att föräldrarna varit rädda att skickas hem.

En del försöker ta sig ur helvetet genom att ansöka om asyl. Men det kan du inte göra på en gång eftersom dina skäl att komma hit var för att arbeta. Andra har blivit papperslösa.

Vi varnade för detta från Socialdemokraternas sida och har under alla år kämpat emot detta system och att slaveriet måste stoppas. Nu börjar det så smått gå in vilken skada detta system gjort. Hela branscher som domineras av arbetskraftsinvandring där människor får jobba för brödsmulor. Och där lönerna pressats nedåt i branscherna för att fattiga människor utnyttjats.

Moderaterna säger sig nu vilja göra om systemet. Det tog dem bara 11 år att komma på det. Glöm inte vilka som genomförde detta system, ansvarsutkrävande måste ställas till Moderaterna. Be om ursäkt för den skada ni åsamkat, inte till oss, utan till alla de som utnyttjats och plågats under den här tiden.

2 kommentarer

  1. NO

    Har inte Sossarna suttit vid makten sedan 2014 ?
    Varför har Ni inte gjort något åt missförhållandena under denna tid ?

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Överenskommelsen mellan allians och MP har låst hela det politiska systemet i 10 år. Nu ser vi tecken på att partierna vill göra något åt detta. Frågan är hur långtgående man kan nå. Det bästa vore att man återinförde den fackliga rätten att uttala sig över förändringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se