Förebyggande arbete i praktiken

Ett av våra 4 vallöften är att satsa mer på förebyggande arbete med tidiga insatser till barn och unga.

vi har tillsammans med Miljöpartiet genom vår budget infört ett utvecklingsanslag för att kunna arbeta förebyggande med social hållbarhet. Se klippet nedan om vad detta innebär för barnen i praktiken.

6 kommentarer

  1. Undran

    Vilket arbetsverktyg vill ni använda för att identifiera vilka problem det är nödvändigt att arbeta förebyggande mot?

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Hej, svårt att förstå din fråga med ”arbetsverktyg”. Skolan och socialtjänsten vet ganska väl vad som behöver göras. Inom socialtjänsten har en större översyn gjorts för ett par år sedan som identifierade vilka grupper man har svårt att nå.

  2. Drutten

    Ju mer Umeå växer desto mer brottslighet kommer var så säker. Den siffran kommer icke stå still. Umeå kommer att komma ikapp andra städer. Slå dig för bröstet Andreas tids nog kommer verkligheten ifatt. Jag kommer att få rätt. Jag har bott i städer söderut och flyttade till Umeå för lugnet. Men ser ju vart det är på väg, var likadant där jag bott. Fortsätt blunda men verkligheten kommer ifatt. Men bra att ni försöker men ni försöker alldeles för sent och alldeles för naivt.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Hej Drutten, du har helt rätt; ju mer Umeå växer så ökar utmaningarna. Det är därför det är så viktigt att vi arbetar förebyggande och inte tillåter tendenser till social oro. 2017 så signalerade polisen i Umeå om att man såg tecken till social oro i de nordöstra stadsdelarna. Kommunen tillsammans med civilsamhället satte därför in ett batteri med åtgärder som har verkat under ett antal år. Den uppföljning som gjorts visade att insatserna bromsade upp utvecklingen mot att Umeå skulle utveckla utsatta områden. Och likadant kommer det vara i framtiden, vi måste ta dessa tecken på allvar och agera resolut. Det är därför att arbeta förebyggande är ett av våra vallöften då det är helt centralt för att trycka tillbaka brottsligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se