Uppsökande arbete till människor i social utsatthet

Idag har jag pga sjukdom för första gången på åtta år missat Individ- och familjenämndens sammanträde. Men som tur var har jag duktiga partivänner som drivit ett flertal olika frågor under dagen.

Bland annat har Socialdemokraterna i Individ- och familjenämnden tagit ett nämndsinitiativ till att hitta en långsiktig lösning för uppsökande hälso- och sjukvårdsinsatser till människor i social utsatthet i Umeå kommun. Detta vann också nämndens gehör.

Vi har under sommaren sett att sjuksköterskan Lena Renman lämnat sitt uppdrag och det ser vi som allvarligt, då detta arbete är beroende av uppbyggda relationer. Vi vill sätta oss ned med regionen som vi har ett bra samarbete med och titta på hur vi stärker stödet långsiktigt till människor som lever i social utsatthet.

Vi har tidigare från (S) sida tagit initiativ till att samarbete kring tandvård måste tas fram. Att stärka stödet till människor i social utsatthet är också helt i linje med Socialdemokraterna i Västerbottens program som vi går till val på i regionen.

Vi har en god utveckling med minskad antal personer i akut hemlöshet i Umeå kommun. Samtidigt visar utvecklingen på behovet av att arbeta på uppsökande för att nå människor i utsatthet som annars inte tar sig iväg till hälsocentralen. Detta uppsökande arbete är ett skolexempel på god och nära vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se