Maggie Swande, Robertsfors

innekatter

Det finns två sorters människor; innekatter och utekatter! Jag tror att jag är innekatt
Jag är nog inte det från födsel utan av ohejdad vana,

Jag känner inget behov av att vara ute, skulle jag inte ha en man, ett jobb och en hund som tvingar ut mig skulle jag nog inte gå ut . Men!! säger de som känner mig? -Du är ju aldrig hemma , jo ja , jag är gärna borta men inne, inte blondinborta utan hemmifrån,
Det ’ute’ jag är, är från dörren till bilen och från bil till en välkomnande dörr.
En av mina anställda fick mig att följa henne på en uppfriskande promenad en lunch för ett par veckor sen, en hiskelig upplevelse, hon hade promenerat förr, antagligen på tid och med någon som piskade henne om hon saktade av det minsta. Jag höll god min när vi gick, jag sa inte så mycket, jag skulle inte kunna prata något heller i den sprintertakten. Jag fick en släng av benhinneinflamation av det eller var det bara träningsverk. Jag kunde inte gå ordentligt sen på hela veckan . Nu när hon klär sig för att gå ut stänger jag av inkommande samtal i huvudet och ser upptagen ut.

Jag har ju varit egenföretagare ,cirkelledare och ledamot, så mycket borta har jag varit . och nu stundar 1:a maj när vi ska GÅ UT och demonstrera .
På Torsdag har vi plakatmålning, för övrigt den trevigaste kvällen på året, många konstiga förslag på plakat kan det bli innan de riktiga skrivs.
I år vet jag vad jag ska skriva ,
SLUTA UTVISA FOLK
TILL AFGHANISTAN
eller HELVETET I AFGHANISTAN
jag får fila lite på det, vi syns under fanorna

En kommentar

  1. Helena Rubach

    Helt ohumant att deportera folk tillbaka till sina hemländer. Det är mer okej om man inte tar emot flyktingar alls, än att ta emot dem med öppna armar och sen efter De har skaffat lägenhet, jobb och goda vänner skickar man tillbax dem! Det är bara grymt. Vi måste slåss för våra första-generationen-svenskar och deras trasiga familjer, Sverige är ett land som tillhör alla och ingen, ingen var ju svensk ifrån början.
    Ett 1:a maj tåg med dina plakat går jag gärna bakom och sjunger tills rösten spricker.

    Nu är det konstaterat; promenade är helt enkelt livsfarliga!

    kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.