Maggie Swande, Robertsfors

Våldsmöte

Jag blev inbjuden till ett öppet möte på Aspeå hembygdsgård i Nordmaling av Ulla Maj Andersson i kväll.
Jag har i en timme pratat om mäns våld mot kvinnor, om vad det beror på och vad vi ska göra åt det och framför allt hur man stärker våra döttrar så de tycker att de är värda att försvaras.
Det är ett stort och svårt problem som man kan vrida och vända på länge. Hur får man män att sluta slå och hur får man bort kvinnor från ett farligt förhållande?
Jag sa väl ett och annat som tål att funderas över, och några bloggare var där så jag får kolla om dom skriver något på bloggen från Nordmaling.
Det är som långt dit från Ånäset så Norén följde med mig för att få vara med mig en stund.
Vi for en gång från stan till stugan för längesen nu och när vi kom fram hade ingen av oss någon nyckel så vi fick vända om och köra tillbaka till Umeå, och jag som var så hungrig, vi hämtade nyckeln, åt på Statoil och för mot Kvarnrödningen igen, när vi körde upp på gården hade vi kört 24 mil, Det tog en väldig tid men vi fick vara med varandra och prata länge, så det var mycket kvalitetstid den fredagskvällen. Michael är ju mycket borta så man får passa på. Himlen var mycket vacker på väg hem till Ånäset, denna tid på året borde man inte vara inne och inte sova.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.