Maggie Swande, Robertsfors

slagruta

Fredagkväll har jag varit och letat döa ryska soldater med slagruta på en myr i Granån
Med Gösta, Gerhard och AnnChristin. Slagrutan gav utslag på två ställen, men man kan inte så noga veta om känslan är rätt. Vi provade vid boden där historien säger att de blev skjutna och det gav också två utslag, Så fortsättning följer. På väg hem for vi och leta några stenrösen, det var enklare eftersom man vet var dom ligger, inte jag men Gösta vet. Norén var hemma och satte upp några bokhyllor, såg svårt ut men det blir nog bra. Jag är lite orolig för i dag åker jag till Stockholm på en vecka och han kan ställa till så mycket när jag inte är hemma. Han hittar på så konstiga saker. Sist jag var borta byggde han två enormt stora soffor med 600 skruv och tjocka bräder som kommer att stå kvar om huset skulle rasa. I veckan hackade han bort masoniten som satt över ett par dörrar och under var fina spegeldörrar utom en som nog har haft en glasruta. Oron sprider sig i mitt bröst, att jag inte ska känna igen mig när jag kommer hem.
Egentligen skulle jag ha varit på en kulningskurs fredagskväll och nu på morgonen innan flyget går, att lära mig sjungande ropa på korna har jag önskat i många år, men den blev inställd, för jag är tydligen rätt ensam om den läggningen. Vindkraften på Granberget blir försenat pga. Fladdermöss som kommer att hackas ihjäl av vingarna, jag har många ggr tänkt på om bönderna har gjort någon miljö och konsekvensutredning på det tidiga höbärgandet de håller på med nuförtiden?
Alla Storspovens fågelungar som ligger på åkrarna och bli ihjälhackade före midsommar innan de hunnit bli flygfärdiga. Det är mycket som blir hackat nuförtiden. Vad gör vi när nationalfågeln är utrotad, ingen har protesterat mot det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.