Maggie Swande, Robertsfors

en mörk dag

I går morse ringde en person till mig och bad mig dra åt Helvete, senare sa han att han inte orkade mera nu, Två män berättade samma dag att de i var sitt möte fick veta hur dåliga De var, hur illa skött allt som dom skulle sköta var, att dom inte presterade det som förväntades av dom. Många orättvisa beskyllningar utdelades.
En annan jag mötte frågade mig hur jag mådde, jag sa som jag brukar, hårt och brutalt att man skulle ha tagit livet av sig, men då sa hon förvånansvärt att det hade hon också funderat på. Helena ringde hem och grät för hon sjöng dåligt, var hungrig och var på väg att bli hemlös. Någon sa att; hade jag råd skulle jag aldrig gå till jobbet mer.
På ett par dar har jag mött hålögda modlösa personer överallt. Vad göra? Är det höstens mörker som likt en svart filt dragit över våra sinnen eller är det bara det norrländska svårmodet som sitter i våra gener? Varför känner vi sådan hopplöshet? Som om kraven på oss är för höga? Vi springer runt och jobbar som skållade råttor, men blir aldrig färdiga, hinner aldrig riktigt i kapp, alltid är det något som skulle varit gjort i går. Suget är stort, att likt en björn gå i ide och dra något gammalt över oss och sova. Sova tills allt är glömt och en ny dag randas, så vi kan stiga ut i en ny ren fräsch dag utan elaka hugg, mobbing och nervärderande kommentarer,
Dagen; när alla Processbeskrivningar, Hållbara utvecklingsplaner, Budget, Investeringsförslag, Arbetsskadeanmälningar, Miljöutredningar, Lönesamtal, Fakturor, Medarbetarenkäter och Nämndsammanträden är gjorda;
Då ska vi leende skutta ut
Och kyssa envar som står i vägen, lyfta varandra upp ur diken, vara toleranta mot varandras fel och brister. Leva lugna och glada i landet.

En kommentar

  1. Smulan!

    Oj så illa det låter. Och visst kan väl en del känna av mörkrets inverkan på oss. Men varför se så illa på det mörka? Varför inte acceptera att den mörka årstiden är på väg och att den behövs för våra växters vila?

    Allt behöver vila för att orka slå ut i full blom då värmen åter kommer. Och den kommer, varje år kommer den ljusa årstiden tillbaka och varje gång slår blommorna ut och det grönskar omkring oss igen. Men för att vi ska få njuta av allt det vackra omkring oss så måste det vackra få den välförtjänta vila det behöver.

    Under tiden så kan vi mysa i värmen med lite värmeljus och ägna oss åt sånt som vi inte gör då sommaren och solljuset gassar på oss.

    Se mörkret som en anledning att mysa till på olika sätt. Man behöver t.ex inte få dåligt samvete för man lägger sig på soffan en stund därför att man kanske hellre skulle rensat rabatten eller åkt och solat med ungarna nånstans.:-)

    Det är hur vi väljer se på det hela som får betydelse för oss. Väljer vi att tycka mörkret och vintern är bedrövligt hemsk så blir det också det därför vi just intalade oss själva det med dom få orden.

    Vilket sätt är bättre se den mörka årstiden på? Att se den som en tid till mys eller nåt att våndas över? Vilket får dig må bäst?

    Eftersom mörkret kommer vilket du vill eller inte så är det bättre lägga ner energin på att se till njuta av den än slösa energi på att låtadet hela få dig på dåligt.

    Så….tänd några värmeljus i höstmörkret. Värm en kopp the eller unna dig en whiskey på lördagkväll. Sätt på lite ljuv musik. Ta dig ett skumbad och luta dig tillbaka och låt dig njuta av lugnet som kommer infinna sig då du slappnar av i badet.:-)

    Det är bra mysigt i mörkret ändå.:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.