Ambitiösa fiskare

Väntar på att restrerande delen av min familj ska komma hem. De bestämde sig för att fara ut och fiska. Jag vet inte om ni vet det, men det ösregnar här. Det är riktigt grått och trist och blött. Inte ens väder för att överhuvudtaget gå ut genom dörren, till och med hundarna springer bara ut och gör det dom ska och sen in i torrheten igen. Däremot är det en enastående kväll för att se en film, mysa framför öppna spisen eller äta något gott och spela spel. Men dom tyckte alltså att det var en ypperlig kväll för att fara ut och fiska. Vad ska man säga…? Det är förmodligen…ehm, myggfritt? Uppfriskande? Ingen risk för solsveda? Nja det verkar det ju inte ha varit överhuvudtaget hittills i sommar.

Nej, jag är ingen fiskare själv. Det är förmodligen därför jag har så svårt att se tjusningen med att fara och fiska en regning kväll. Faktum är att jag inte ser tjusningen med att fiska överhuvudtaget. Ser inte lockelsen med timslång väntan på slemmig fisk. Jag föredrar att fiska upp en fiskbetonad middag från frysdisken på närmsta mataffär, rensad och klar. Jag har väl inte tålamodet antar jag. Eller den härdade personligheten för att kunna rensa dem. Min man och i synnerhet min son är totalfrälsta.

Oj, nu kom dom precis hem. Dom ser ut ungefär som att dom har kommit ut från duschen och glömt att ta av sig kläderna innan de gick in. Och dom fick visst en fisk också, en öring. Eller dom fick visst två, men släppte tillbaka en. Det är faktiskt den enda gången jag ser T stå frivilligt i köket, när han ska tillaga fisk han har fångat. Nu står han där och slamrar, med jämna avbrott för "Marie? Vars har vi det här? Och det här?" Haha, min make – den ambitiöse hemmakocken. Vi får se vars det barkar, men han har nog hittills aldrig misslyckats.

6 kommentarer

 1. Jan Erik Hansson

  Hej Marie!
  Du skriver både bra och kul.Kommer att läsa din blogg, även i fortsättningen. Nu har jag ”gott” om tid. Hälsa T från kapten Hansson.

 2. Kicki Vännberg

  Hej, hej !!!
  Förakta aldrig en ”börting”…. Den blir lika god oavsett hur den tillagas, nykokt på en skiva tunnbröd med smör, stekt i en sky av grädde och gräslök men själv så kan jag inte motstå den gravad !!! Himmelskt !!! Och om man får önska så ska det vara en gammeldags från ”Vinnel´n” (Vindelälvens övre del) ….
  Ha det bäst och kämpa vidare med både fisket och jakten !
  Kramiz Kicki

 3. Marie Fagerström

  Svar till Kicki Vännberg (2010-06-20 12:01)
  Ja du, när du lägger upp det sådär låter det ju riktigt frestande. Jag får väl låta T sköta rensningen och sen ta itu med den efter det 🙂

 4. Marie Fagerström

  Svar till Jan Erik Hansson (2010-06-19 19:58)
  Tack tack, det är kul att få respons på det man skriver, och speciellt från människor man inte riktigt känner. Ha det bra och ta hand om dig.

 5. Emil Vännberg

  Hej alla ni på fjällgatan 19 ( Hoppas de där blev rätt)

  Jätteskoj att läsa din Marie, du e ju hur bra som helst på att skriva! Ska fortästta följa ditt skrivande, man kan som bara inte sluta läsa när man väl börjat! 😀

  Hoppas ni har de bra hemma i sorsele, får snart semester så då ska jag ta mig i kragen och komma förbi och hälsa på er. Var ju som ett tag sedan! :/

  Men fram tilldess så får ni ha de bra och hoppas att ni får lite solsken.

  Hälsa Storjägarn och lilljägar

 6. Marie Fagerström

  Svar till Emil Vännberg (2010-06-22 18:41)
  Som sagt förut, det är alltid lika roligt att höra att nån har samma humor som jag 🙂 Jag ska hälsa dem och det blir trevligt om du dyker upp nån dag 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.